Doçentlik Sınavı Kalktı mı?

İçindekiler:

  1. Doçentlik Sınavı Kalktı mı?
  2. Doçentlik başvuruları ne zaman yapılır?
  3. Doçentlik sınavına kaç kez girilebilir?
  4. Doçentlik Sözlü Sınavı Kalktı mı?
  5. Doçentlik başvuruları yılda kaç kez?
  6. Doçentlik başvurusu neden durdurulur?
  7. Doçentlik başvurusu nasıl yapılır 2021?
  8. Doçentlik başvuruları ne zaman 2020?
  9. Doçent olmak için kaç makale?
  10. Doçentlik başvurusu nereye yapılır?
  11. Doçentlik olmak için kaç makale?
  12. Doçentlik sonuçları ne kadar sürede açıklanır?
  13. Hangi dergiler doçentlik başvuru şartlarında beyannamede kullanılamaz?
  14. Doçentlik başvurusunda adayın başvurusu durduruldu ne demek?
  15. SCI yayın kaç puan?

Doçentlik Sınavı Kalktı mı?

Gözler yardımcı doçentlikteyken asıl değişiklik doçentlikte oldu: Sözlü sınav kalktı! Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof.

Doçentlik başvuruları ne zaman yapılır?

“(1) Üniversitelerarası Kurul tarafından başka bir tarih belirlenmedikçe doçentlik başvurusu, yılda iki kez olmak üzere Mart ve Ekim ayının yirminci günü başlayıp, en geç ilgili ayın son çalışma günü mesai saati bitimine kadar yapılır.”

Doçentlik sınavına kaç kez girilebilir?

DOÇENTLİK SINAV YÖNETMELİĞİ KAÇ KEZ BAŞVURU YAPILIR DİYOR? Üniversitelerarası Kurul başka bir tarih belirlemedikçe doçentlik başvurusu, yılda iki kez olmak üzere Nisan ve Ekim aylarının on beşinci günü başlayıp, en geç ilgili ayın son çalışma günü mesai saati bitimine kadar devam eder.

Doçentlik Sözlü Sınavı Kalktı mı?

Bilindiği üzere, tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 7100 sayılı Kanunla Üniversitelerarası Kurul tarafından yapılan doçentlikte sözlü sınavın kaldırılmasına rağmen, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 24 üncü maddesinin (d) fıkrasında yer alan "Yükseköğretim kurumları, doçent kadrosuna atama için, ...

Doçentlik başvuruları yılda kaç kez?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) tarafından başka bir tarih belirlenmedikçe yılda iki kez yapılan doçentlik başvuruları ocak, mayıs ve eylül aylarında olmak üzere yılda 3 defaya çıkarıldı.

Doçentlik başvurusu neden durdurulur?

Adayın, doçentlik başvuru şartlarını sağlamadığı iddialarını ise Doçentlik Komisyonu inceleyecektir. Şartları sağlamadığına karar verilen adayın doçentlik başvurusu iptal edilir. ... Zira asgari şartların sağlanmadığına karar verilirse, adayın doçentlik başvurusu iptal edilir.

Doçentlik başvurusu nasıl yapılır 2021?

2.2.2 Doçentlik başvuruları, Üniversitelerarası Kurula elektronik ortamda (https://dbs.yok.gov.tr internet adresi üzerinden) belgeler ve bütün akademik çalışmalar yüklenmek suretiyle yapılır.

Doçentlik başvuruları ne zaman 2020?

2020 Ekim Dönemi Doçentlik Başvurusu Hakkında (14.10.2020) ​2020 Ekim Dönemi Doçentlik Başvuruları 15 Ekim 2020 günü başlayıp 30 Ekim 2020 günü mesai saati bitiminde (17.30) sona erecektir.

Doçent olmak için kaç makale?

Başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili aşağıdaki özelliklerde; en az sekiz adet makale yayınlamış olmak; I. SCI, SCI-Expanded, SSCI veya AHCI kapsamındaki dergilerde yayınlanmış, doktora veya tıpta uzmanlık unvanı aldıktan sonra yaptığı çalışmalardan üretilmiş en az beş adet özgün araştırma makalesi: a.

Doçentlik başvurusu nereye yapılır?

2.2.2 Doçentlik başvuruları, Üniversitelerarası Kurula elektronik ortamda (https://dbs.yok.gov.tr internet adresi üzerinden) belgeler ve bütün akademik çalışmalar yüklenmek suretiyle Page 7 2021 Ocak Dönemi Doçentlik Başvuru Kılavuzu - 4 yapılır.

Doçentlik olmak için kaç makale?

Başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili en az sekiz adet makale yayınlamış olma şartı getirildi.

Doçentlik sonuçları ne kadar sürede açıklanır?

DOÇENTLİK BAŞVURU SONUÇLARININ DUYURULMASI Jüri raporları tamamlandığında, değerlendirmeye esas alınan raporlar ve başvuru sonucu ilgililere elektronik ortamda erişime açılır ve erişime açıldığı tarihi izleyen beşinci gün ilgililere tebliğ edilmiş sayılır.

Hangi dergiler doçentlik başvuru şartlarında beyannamede kullanılamaz?

Cevap: Yükseköğretim Kurulu'nun 07.03.2019 tarihli Genel Kurulunda alınan karar gereği, 07.03.2019 sonrası yayımlanmış makaleler için geçerli olmak üzere; Makale kabulünden sonra yayımlanması için yazardan ücret veya ek ücret talep eden dergiler (Yağmacı/Şaibeli Dergiler), bu ilişkinin bir çıkar çatışması içermesi ...

Doçentlik başvurusunda adayın başvurusu durduruldu ne demek?

Adayın, doçentlik başvuru şartlarını sağlamadığı iddialarını ise Doçentlik Komisyonu inceleyecektir. Şartları sağlamadığına karar verilen adayın doçentlik başvurusu iptal edilecektir. ... Zira asgari şartların sağlanmadığına karar verilirse, adayın doçentlik başvurusu iptal edilir.

SCI yayın kaç puan?

a. SCI, SCI-exp, SSCI ve AHCI tarafından taranan dergilerde; tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitaplarda yayımlanan ve adayın yazar olarak yer alma- dığı yayınlardan her birinde, metin içindeki atıf sayısına bakılmaksızın adayın atıf yapılan her eseri için (3 puan).