Su böreği için kaç yufka gerekir?

İçindekiler:

  1. Su böreği için kaç yufka gerekir?
  2. Su böreği neden Parcalanir?
  3. Tepsi su böreğine kaç yumurta kırılır?
  4. Su böreğinin içine hangi peynir konulur?
  5. Su böreği yufkası suda neden yırtılır?
  6. Su böreğinin suyuna ne kadar tuz atılır?
  7. Su böreğine hangi peynir konulur?

Su böreği için kaç yufka gerekir?

10 bezeye ayrılır ince şekilde açılır en alt kat ve üst kat suda haşlanmaz, fırın tepsisi yağlanır alt kat haşlanmadan tepsiye konulur. Diğer açılan 8 yufka kaynayan tuzlu suda 15 -20 sn kadar haşlanır.

Su böreği neden Parcalanir?

Yufkaların dağılmasının iki temel nedeni olabilir. Birincisi ve en önemlisi hamur içerisinde yeterli oranda yumurta olmamasıdır. Yufka oluşturacağınız hamur, mutlaka yeterli yumurta ile yoğrulmuş olmalıdır. Bu sayede oluşacak yufkalar, haşlanma esnasında dağılmaz.

Tepsi su böreğine kaç yumurta kırılır?

Gerçek Su Böreği Tarifi İçin Malzemeler 6adetyumurta.

Su böreğinin içine hangi peynir konulur?

Bu iki malzemeye arzuya göre maydanoz da eklenebilir. Su böreği eğer kıymalı yapılacaksa kıymalar önceden kavrulmalıdır. Peynirli su böreğinde ise mümkünse sadece sert beyaz peynir kullanılmalıdır. Elbette kaşar, gravyer ya da bol yağlı eriyen beyaz peynir de kullanabilirsiniz.

Su böreği yufkası suda neden yırtılır?

Dinlenmiş olan bezeleri un yardımıyla açarız. 4 tanesini açınca genişçe bir tencerede kaynamakta olan suyun içerisine öncelikle tuz atarız. Tuz olmazsa yufka parçalanır. Sudan çıkmaz.

Su böreğinin suyuna ne kadar tuz atılır?

Haşlama suyuna dikkat! Bu nedenle böreğin en önemli özelliği, yufkaları doğru bir şekilde haşlamaktır. Börek yufkalarının çok fazla katlanmadan sığacağı genişlikte tencereye, bol miktarda su ve yaklaşık 45 gram tuz koyarak iyice kaynatın.

Su böreğine hangi peynir konulur?

Su böreği eğer kıymalı yapılacaksa kıymalar önceden kavrulmalıdır. Peynirli su böreğinde ise mümkünse sadece sert beyaz peynir kullanılmalıdır. Elbette kaşar, gravyer ya da bol yağlı eriyen beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Bunlar böreğinizin içinde eridiklerinde sıcakken enfes bir görüntü oluşturur.