Kirli olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Kirli olmak ne demek?
  2. TDK Sözlük ne zaman güncellendi?
  3. Yılışık ne demek TDK?
  4. Kültürlü olmak nedir kısaca anlamı?
  5. Türkçede kaç tane Farsça kelime var?
  6. Aybaşı ne demek TDK?
  7. Esnaf TDK ne demek?

Kirli olmak ne demek?

Hürriyet'ten Elvan Yarma'nın haberine göre TDK 'kirli' sıfatını 'aybaşı durumunda bulunan kadın' olarak açıkladı ve regl olmayı 'kirli' olarak tanımladı. Türk Dil Kurumu 'kirli' kelimesinin tanımını üç madde ile gösterdi: 1. sıfat Leke, toz vb. ile kaplı, pis, murdar, mülevves 2. Aybaşı durumunda bulunan (kadın) 3. ...

TDK Sözlük ne zaman güncellendi?

Türkçe Sözlük'ün 2011 yılında yapılan 11. son baskısını esas alan veri tabanı, bugünden itibaren Android ve IOS uygulama marketleri üzerinden ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumdadır.

Yılışık ne demek TDK?

sf. Yapmacık davranışlarla hoş görünmeye çalışan: “O hanende denilen yılışık boşboğaza ne diyeyim?” -S. M. Alus. 1. Şımarık. 2.

Kültürlü olmak nedir kısaca anlamı?

Yaşamın her alanında konuşup tartışılabilecek kadar bilgiye sahip hale gelmek kültürlü olmak demektir. ... Aynı zamanda kültürlenmek ise değişik konular üzerinde farklı araştırmalar yaparak o konuda bilgi sahibi olmak anlamına gelir.

Türkçede kaç tane Farsça kelime var?

3. Farsça - 1359 Kelime.

Aybaşı ne demek TDK?

Bir kadının vücudunun her ay hamile kalmaya hazırlandığı süreç olan adet görme yani regl dönemi kadınların hayatında önemli bir yer tutmaktadır. Adet, hayız, menstrüasyon gibi çeşitli isimlerle anılan regl olma durumu ayda bir gerçekleştiğinden halk arasında aybaşı olarak da anılmaktadır.

Esnaf TDK ne demek?

a. 1. Küçük sermaye ve zanaat sahibi: “Kendileri balıkçı olmayıp da balık satan esnafı da severim.” -S. F. Kendi emeği ve sermayesini kullanan, yanında az sayıda işçi çalıştıran, küçük sermaye ve zanaat sahibi. ...