E devletten sigorta sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. E devletten sigorta sorgulama nasıl yapılır?
  2. SSK prim gün sayısı nasıl öğrenebilirim?
  3. Ssk'da 1 yıl kaç gün?
  4. Kıdem hesabında yıl kaç gün alınır?
  5. Iş kanununa göre 1 ay kaç gündür?

E devletten sigorta sorgulama nasıl yapılır?

E-SGM üzerinden;Bu sistemde sizden şifre yerine TC kimlik numaranız, cilt numaranı, doğum iliniz gibi kimlik bilgileriniz istenecektir. Kimlik bilgilerinizi girdikten sonra açılan sayfadan SSK sigorta sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

SSK prim gün sayısı nasıl öğrenebilirim?

''E-Hizmetler'' menüsü üzerinden ''Sosyal Güvenlik Kurumu'' sayfası seçilir. Böylece sorgulama yapan kişi, hizmet dökümüne ulaşır ve aynı sayfada prim gün sayısını da görebilir. SGK prim gün sorgulaması SGK web sitesinden de yapılabilir.

Ssk'da 1 yıl kaç gün?

Günümüzde en çok miladi takvim (Gregoryen) kullanılmaktadır. Miladi takvim bugünkü haliyle ilk olarak yılında kabul edilmiş olup, buna göre bir yıl 365.2425 gündür. Hesaplamalarda kolaylık olması açısından ise bir yıl 365 gün kabul edilmiş; biriken bu 6 saatler ise 4 yılda bir şubat ayına eklenmiştir.

Kıdem hesabında yıl kaç gün alınır?

Kıdem Tazminatı hesaplanırken, her geçen yıl için 30 günlük brüt tutar hesaba katılır. Kıdem tazminatı hesaplanırken işçinin son ay aldığı ücret üzerinden hesaplama yapılır. Kıdem tazminatı tutarının hesabına birçok farklı kalem de dahil edilir.

Iş kanununa göre 1 ay kaç gündür?

Aylık ücret için uygulanacağı ayın kaç günden ibaret olduğunun herhangi bir önemi bulunmamaktadır. Bu anlamda ilgili ay 28, 29,30 veya 31 günden meydana gelebilir. Asgari Ücret Yönetmeliği'nin 6. maddesinde (1) “Ücretin, bir günlük olarak belirlenmesi esastır.