YÖK denklik belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. YÖK denklik belgesi nasıl alınır?
  2. YÖK denklik belgesi ne kadar sürer?
  3. Denklik belgesi kaç para?
  4. E Devlet'ten denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?
  5. YÖK denklik nasıl öğrenilir?
  6. Denklik belgesi nasıl alınır MEB?
  7. YÖK denklik prosedürü nedir?
  8. YÖK denklik sınavına kimler girebilir?
  9. Denklik almak zor mu?
  10. Yurtdışı denklik belgesi nasıl alinir?
  11. Diploma denklik belgesi nasıl alınır?
  12. Denklik sorgulama nasıl yapılır?
  13. Hangi ülkelerde denklik var?
  14. Denklik Belgesi istanbulda nereden alınır?
  15. Denklik için ne lazım?
  16. YÖK denkliği olmayan diploma ne ise yarar?
  17. Denklik Sınavı zorunlu mu?
  18. YÖK denklik almak zor mu?
  19. Denklik başvurusu kaç günde sonuçlanır?
  20. Türkiye hangi ülkelere denklik veriyor?

YÖK denklik belgesi nasıl alınır?

http://www.yok.gov.tr/web/denklikbirimi internet adresinde yer alan dilekçe doldurulup hizmet bedeli yatırılarak, elden ya da posta yoluyla Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığına başvuruda bulunulmalıdır.

YÖK denklik belgesi ne kadar sürer?

Dijitalleşme sonucunda 2018'de Türkiye'nin eğitim sistemiyle uyumlu ülkelerden yapılan denklik başvurularının sonuçlandırılma süresi ortalama 65 güne indirildi. Bazı ülke başvurularında ise işlemler 15 günde bile sonuçlandırılıyor. YÖK'te diploma denklik başvurusu incelemeleri tek tek dosya üzerinden yapılıyor.

Denklik belgesi kaç para?

"Diploma Tanıma ve Denklik Başvuruları" ve "Denklik Başvurularının Yeniden İncelenmesi" talepleri için 150 TL, Yükseköğretim Kurumları Tanıma talepleri için (Yükseköğretim Kurumlarının tanınıp tanınmadığına dair belge) 50 TL, İşlemler Devam Ediyor belgesi talepleri için (Askerlik Tecil Belgesi, iş başvuruları vb.)

E Devlet'ten denklik Başvurusu Nasıl Yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr/yok-denklik-basvurusu adresinden yapılabilir. Süreç nasıl İşlemektedir? Uygulamaya giriş yapabilmek için e-devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra kişisel ve diploma bilgilerinizi girerek, belgelerinizin aslını renkli olarak tarayıp sisteme yüklüyorsunuz.

YÖK denklik nasıl öğrenilir?

Başvuru yapacaklar, "http://okultanima.yok.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak sorgulama yapabilecek. Sorgulanan yükseköğretim kurumunun YÖK'ün tanıma listelerinde yer alması halinde, başvuru sahibi "Okul Tanıma Belgesi"ni alabilecek.

Denklik belgesi nasıl alınır MEB?

Denklik işlemi başvuruları e-Denklik modülü üzerinden yapılmaktadır. Denklik işlemi, denklik talebinde bulunan kişinin belgelerinin asılları ile denklik merkezlerinde e-Denklik modülü üzerinden gerçekleştirilir.

YÖK denklik prosedürü nedir?

YÖK DENKLİKĞİ NEDİR? Denklik, Yurtdışında tanınan bir yükseköğretim kurumundan alınan ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarının Türkiye'deki yükseköğretim kurumlarınca verilen ön lisans, lisans ve yüksek lisans diplomalarına eşdeğer olduğunun tespit edilmesini ifade eder.

YÖK denklik sınavına kimler girebilir?

6- Denklik belgesi için başvuran herkes sınava girmek zorunda mı? Herkes girmek zorunda değil. YÖK adaydan talep edebiliyor. Eğer YÖK STS talep etmezse, sınava girmenize gerek yok.

Denklik almak zor mu?

Şöyle ki yükseköğretim kuruluna diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair yükseköğretim kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. Diploma denklik başvuruları reddedilen adaylar sınavlara giremezler. Bir bakıma da sınav zor diyebiliriz.

Yurtdışı denklik belgesi nasıl alinir?

Yurt dışı denklik belgesi alabilmek için ilk yapılması gereken YÖK Denklik Web Sayfası aracılığıyla YÖK 'e ön başvuru yapmaktır. Ön başvurunuzu tamamladıktan sonra inceleme aşamasına geçebilmek için yine aynı sistem üzerinden yetkili makamla görüşebilmek için randevu almanız gerekmektedir.

Diploma denklik belgesi nasıl alınır?

Bu başvuru e devlet ya da YÖK resmi internet adresinden yapılır. Kurum tarafından ön inceleme başvuru yapıldıktan sonra gerçekleşir. Ön incelemede diplomanın teyit edilmesi yer alır. Bu işlem ilgili resmi kurumdaki kişiler tarafından yurt dışındaki temsilcilerle iletişim kurularak gerçekleşir.

Denklik sorgulama nasıl yapılır?

Sistemi kullanmak için öncelikle e-Devlet Kapısı üzerinden giriş yapmak gerekiyor. Ardından arama bölümünden "Denklik Başvurusu Sorgulama" hizmetine kolayca ulaşılabiliyor.

Hangi ülkelerde denklik var?

Lisansta denklik verilen ilk 4 ülke sırasıyla Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Ukrayna'dır. Yüksek lisansta ise listenin başında sırasıyla Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Fransayer almaktadır.

Denklik Belgesi istanbulda nereden alınır?

TÜRKİYE'DE DENKLİK BELGESİNE BAŞVURMA https://edenklik.meb.gov.tr/ adresi üzerinden öğrenciler denklik belgesine çevrimiçi(online) başvuru yapabilir. Detaylı bilgilerin tümü https://edenklik.meb.gov.tr/ adresi içerisinde yer almaktadır.

Denklik için ne lazım?

Denklik İçin Gerekli Evraklar (T.C Vatandaşları İçin)
  • İmzalı başvuru formu.
  • Diplomanın aslı ya da noter onaylı sureti.
  • Denkliği istenen diplomanın ya da mezuniyet belgesinin noter onaylı sureti ve noter onaylı tercümesi.
  • Denkliği istenen diplomanın kapsadığı öğrenim süresine ait transkriptin aslı.
Daha fazla öğe...

YÖK denkliği olmayan diploma ne ise yarar?

YÖK onaylı bir üniversite diplomanız varsa, resmi olarak üniversite mezunu statüsü alırsınız. Bu askerlik yaparken kısa dönem erbaş ya da yedek subay olmanızı sağlar. ... Özel sektörde diplomanızın YÖK onaylı olmasının hiçbir önemi yoktur. Mesleğiniz , deneyiminiz, bireysel özellikleriniz dikkate alınacaktır.

Denklik Sınavı zorunlu mu?

6- Denklik belgesi için başvuran herkes sınava girmek zorunda mı? Herkes girmek zorunda değil. YÖK adaydan talep edebiliyor. Eğer YÖK STS talep etmezse, sınava girmenize gerek yok.

YÖK denklik almak zor mu?

Şöyle ki yükseköğretim kuruluna diploma denklik belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair yükseköğretim kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. ... Bir bakıma da sınav zor diyebiliriz.

Denklik başvurusu kaç günde sonuçlanır?

Denklik işlemlerinde son kararı ise Yükseköğretim Yürütme Kurulu veriyor. Tüm bu işlemler ise ortalama 65 günde sonuçlanıyor.

Türkiye hangi ülkelere denklik veriyor?

Lisansta denklik verilen ilk 4 ülke sırasıyla Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan ve Ukrayna'dır. Yüksek lisansta ise listenin başında sırasıyla Birleşik Krallık, ABD, Almanya ve Fransayer almaktadır.