Saime ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Saime ne anlama gelir?
  2. Fisebilillah ne anlama geliyor?
  3. Osmanlıda âmil nedir?
  4. Zekat toplayan kişiye ne denir?
  5. Zekat memurluğu ne demek?
  6. Ilmiyle amil olmak ne demek?
  7. Taksimat ne demek?

Saime ne anlama gelir?

Oruç tutan, oruçlu anlamına gelir. Kur'an-ı Kerim'de müslüman kadınların özellikleri arasında "oruç tutan kadınlar” anlamında çoğul olarak Ahzab Süresi, âyet: 35 (sayfa: 423)'de geçmektedir.

Fisebilillah ne anlama geliyor?

Allah yolunda. Bir işin karşılıksız, sâdece Allahü teâlânın rızâsı için yapıldığını ifâde eden bir tâbir.

Osmanlıda âmil nedir?

Amil: Bulunduğu şehrin maliyecisi. Muhtesip: Belediye işlerinden sorumlu. Subaşı: Şehrin güvenlik ve asayişinden sorumlu.

Zekat toplayan kişiye ne denir?

ve İslâm fıkhında zekât işleriyle görevli memurların âmil olarak anılmaları bir gelenek haline gelmiştir. Hz. Peygamber ve Hulefa-yı Raşidîn dönemlerinde, sadece zekâtla değil, genel olarak vergi işleriyle alakadar olan memurlara verilen unvan âmildir.

Zekat memurluğu ne demek?

Ya nasıl denilir? Bakın, zekâtı toplamaktan, dağıtmaktan ve zekâtı verecek olan zenginlerin listelenmesinden, alacak olan fakirlerin listelenmesinden sorumlu olan ve amil olarak geçen bir zekât memuru vardır.

Ilmiyle amil olmak ne demek?

Mukaddes dînimiz İslâmiyet, ilmiyle âmil olanların dünyâ ve âhirette yüksek derecelere nâil olacaklarını, amellerinin karşılığı olarak birçok mükâfâta kavuşacaklarını haber vermiştir. Kur'ân-ı kerîm ve hadîs-i şerîflerde bunun birçok delîlleri vardır.

Taksimat ne demek?

TDK sözlüğüne göre dilimizdeki karşılığı, "bölüntüler, bölme, bölüştürme işlemi" olan taksimat sözcüğü; Türkçeye Arapçadan geçmiştir.