Sütçü imam nerede mücadele etmiştir?

İçindekiler:

  1. Sütçü imam nerede mücadele etmiştir?
  2. Maraşta bayrağı yerine asan kimdir?
  3. Maraş'ın Kurtuluşu ne zaman?
  4. Kahramanmaraş ünvanı ne zaman verildi?
  5. Kahramanmaraş nasıl kurtuldu?
  6. Kurtuluş Savaşında Maraşı kim işgal etti?

Sütçü imam nerede mücadele etmiştir?

Maraş'ın düşman işgali karşısında ilk kurşunu sıkan Sütçü İmam, mücadelesiyle 99 yıldır gönüllerde yaşıyor. Maraş'ta milli mücadelenin timsali olan Sütçü İmam, Fevzipaşa (Bektutiye) Mahallesi'nde 1871'de dünyaya geldi.

Maraşta bayrağı yerine asan kimdir?

Fransız Komutan Yüzbaşı Andre, beklemediği bir cevapla karşılaşmıştı. Şaşkınlığı üzerinden atar atmaz, yakındaki adamlarına derhal emir verdi. Yüzbaşı Andre'nin Türk Bayrağı'nın kaleden indirilmesi ve yerine Fransız bayrağının çekilmesi emri kısa süre emri harfiyen yerine getirildi.

Maraş'ın Kurtuluşu ne zaman?

Dünya Savaşı'nda yenilmesi üzerine, Osmanlı İmparatorluğu ile 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Mütarekesi çerçevesinde Anadolu'nun birçok yeri gibi Maraş'ın da işgal altına girmesi ile işgal güçlerine karşı 21 Ocak 1920'de başlayan direniş, 12 Şubat 1920 tarihinde işgalin ortadan kalkması ile sonuçlanmıştır.

Kahramanmaraş ünvanı ne zaman verildi?

Bunun üzerine tek bir ferde değil, tüm şehre İstiklal Madalyası verilmesi kararlaştırılmıştır. Kendini kurtaran şehrin evlatlarına 7 Şubat 1973 tarihinde ise Meclis kararı ile “Kahraman” unvanı verilmiştir.

Kahramanmaraş nasıl kurtuldu?

Fransız askerlerinin Kışlayı ateşe verdikleri haberini alan Arslan Bey, Maraş'ın düşman işgalinden kurtulduğunu anladı. 11 Şubat 1920 sabahında Maraş'ta Türk milleti büyük bir zafer kazandı. Fransızlar, Agop Hırlakyan gibi birçok Ermeni ileri gelenine bile haber vermeden şehri terk edip gittiler.

Kurtuluş Savaşında Maraşı kim işgal etti?

Osmanlı Devleti askerlerinin terhis edilmesinden sonra önlerinde engel kalmayan İngilizler, Mondros Mütarekesinin 7'nci maddesine dayanarak 22 Şubat 1919'da Maraşişgal etti.