Makalenin problem durumu nedir?

İçindekiler:

  1. Makalenin problem durumu nedir?
  2. Makalenin problemi nedir?
  3. Makale girişi nasıl olmalı?
  4. Bilimsel araştırmada önem nedir?
  5. Tez konuları nasıl belirlenir?
  6. Tez nasıl olmalı?

Makalenin problem durumu nedir?

Bu kısım araştırma probleminin sınırlarının belirlendiği, ilgili araştırmalara göre ele alınıp kuramsal bir çerçeveden bakıldığı yerdir. Bu nedenle üzerinde çalışılan problemle doğrudan ilgili ana ve temel kaynaklar gözden geçirilmelidir.

Makalenin problemi nedir?

Bir araştırma raporunun giriş bölümünde yer alan problem, amaç (hipotez; denence veya soru cümleleri), önem, varsayımlar (sayıltılar), sınırlılıklar ve tanımlardır ( Karasar, 2005:54). Karasar (2005: 54), problemi giderilmek istenen her bir güçlük olarak tanımlamaktadır.

Makale girişi nasıl olmalı?

1. MakaleninGiriş” kısmının maksimum 1 (bir) sayfadan oluşmasına özen gösteriniz. “Giriş” kısmının temel amacı, hazırlanan yayınla ilgili, araştırmacıya konu veya problem hakkında ön bilgi sunmaktır. Bu ön bilgiyi sunarken fazla detaylı ve gereksiz cümlelerden kaçınınız.

Bilimsel araştırmada önem nedir?

7 Önem: Araştırmacının kendi amacını ortaya koymasıdır. Araştırmanın amacı ile araştırmacının amacı aynı değildir. Problemle iç içedir. Araştırma şu sorulara cevap vermeli; Kime Neye Hangi oranda katkı sağlar. İlgili alana katkısı nedir?

Tez konuları nasıl belirlenir?

Kaynağı fazla olan konular üzerine odaklanın. Bunun için aklınıza gelen fikirleri netleştirirken aynı zamanda kaynaklarına bakmanız gerekir. Kaynağı olmayan konu ile ilgili bir çalışmanın yapılamayacağını bilmeniz gerekir.

Tez nasıl olmalı?

TEZ NASIL YAZILIR?

  1. Tez danışmanınız olacak olan hocayı doğru seçin. ...
  2. İlginiz olan konuya yönelin. ...
  3. Seçtiğiniz konuyu sınırlandırın. ...
  4. Hipotezinizi kurun. ...
  5. Araştırma planı geliştirin. ...
  6. Araştırma metodunu kesinleştirin. ...
  7. Okuma ve not alma çalışması. ...
  8. Kaynak kontrolü.