Avustralya nasıl oluştu?

İçindekiler:

  1. Avustralya nasıl oluştu?
  2. Özbekistan bağımsızlığını ne zaman kazandı?
  3. 4 Temmuz 1776 da ne oldu?
  4. 4 Temmuz günü neler oldu?
  5. Brezilya bağımsızlığını hangi ülkeden kazanmıştır?
  6. Brezilya ne zaman bağımsız oldu?

Avustralya nasıl oluştu?

Britanya gemilerinden oluşan İlk Filo, bir ceza kolonisi kurmak amacıyla Ocak 1788'de Botany Körfezi'ne ulaştı. ... Koloniler 1901 yılında oylanan referandumla federasyonlaşarak tek çatı altında birleşti ve böylece modern Avustralya devleti kuruldu.

Özbekistan bağımsızlığını ne zaman kazandı?

Bağımsız Özbekistan Devleti Özbekistan, 20 Haziran 1990'da egemenliğini, 1 Eylül 1991'de bağımsızlığını ilan etmiştir.

4 Temmuz 1776 da ne oldu?

Amerikan Bağımsızlık Bildirisi, On Üç Koloni'nin Büyük Britanya Krallığı'ndan ayrı olarak bağımsızlıklarını ilan ettikleri belgedir. Kongre tarafından 2 Temmuz 1776 tarihinde onaylanmış 4 Temmuz'da ilan edilmiştir; bu tarihten sonra Amerika Birleşik Devletleri'nde her sene Bağımsızlık Günü olarak kutlanmaktadır.

4 Temmuz günü neler oldu?

1776 - Amerikan Bağımsızlık Bildirisi; Amerikan Kongresi, Büyük Britanya'dan bağımsızlığını ilan etti. ABD'nin kuruluş günü olarak kutlanmaktadır. ... 1826 - Amerika Birleşik Devletleri'nin ikinci (John Adams) ve üçüncü Başkanı (Thomas Jefferson) aynı günde öldü.

Brezilya bağımsızlığını hangi ülkeden kazanmıştır?

Siyasi Durum. Brezilya, 300 yıldan fazla Portekiz sömürgesi kaldıktan sonra 1822'de bağımsızlığını kazandı. Bağımsızlık sonrası monarşi ile yönetilen Brezilya'da, 1888'de köleliğin kaldırılmasının ardından yapılan kansız askeri darbe ile cumhuriyet ilan edildi.

Brezilya ne zaman bağımsız oldu?

7 Eylül 1822