DYS gelen dilekçe nasıl kaydedilir?

İçindekiler:

  1. DYS gelen dilekçe nasıl kaydedilir?
  2. Evrak kayıt numarası nasıl verilir?
  3. DYS de evrak nasıl onaylanır?
  4. Evrak kayıt işlemleri nedir?
  5. Evrak kayıt numarası nedir?
  6. Dosya Evrak kayıt işlemleri evrak bilgileri kısmında neler yer alır?
  7. DYS olur yazısı nasıl gönderilir?
  8. DYS den havale nasıl yapılır?
  9. Iyi bir dilekçe nasıl yazılır?
  10. Talep yazısı nasıl yazılır?
  11. Evrak havalesi nedir?
  12. Gelen ve giden evrak nedir?
  13. Gelen evrak süreci ne ile başlar?
  14. Giden evrak kayıt defterinde neler yer alır?
  15. Evrak kaşesi yazının hangi bölümüne basılmalıdır?

DYS gelen dilekçe nasıl kaydedilir?

Dilekçenin taranması ve bilgisayara kaydedilmesi: 1- Memur ya da müdür yardımcısı, birim gelen evrak rolü ile DYS ye girer. 2- Sol en üstte Evrak İşlemlerinden, Gelen Evrak Kayıt sekmesi açılır. 3- Sol alttaki Doküman Seç sekmesi açılır ve bilgisayarda taranan dilekçe seçilerek aç denir.

Evrak kayıt numarası nasıl verilir?

Madde 10- Sayı ve evrak kayıt numarası, dosya planına göre verilir, başlığın son satırından iki aralık aşağıda ve yazı alanının en solundaki “Sayı:” yan başlığından sonra yazılır. Bu ifadeden sonra kod numarası verilir.

DYS de evrak nasıl onaylanır?

Evrakı Onaya Sun butonu tıklanır ve iş akışının başlatıldığını bildiren ekranda Tamam butonuna tıklanır. 1-Onay sürecinin takibi için Giden Evrak İşlemleri sekmesinden Evrak Onay İşlemleri butonuna tıklanır. *Açılan ekranda Hazırlayan bölümünde yazıyı oluşturan personelin adı seçilir ve Sorgula butonu tıklanır.

Evrak kayıt işlemleri nedir?

Kuruma kağıt üzerinde gelen evrakların taranıp sisteme dahil edilmesi, sistem üzerinde oluşturulan evrakların gönderilmesi ve bu evraklarla ilgili takip işlemlerinin yapıldığı modüldür.

Evrak kayıt numarası nedir?

Evrak kayıt numarası, yazıyı gönderen birimde ve/veya kurumun genel evrak biriminde aldığı numaradır (Örnek: 2). Resmî yazışmalarda Başbakanlık tarafından belirlenen kodlama sistemine ve dosya planına uyulması zorunludur.

Dosya Evrak kayıt işlemleri evrak bilgileri kısmında neler yer alır?

Evrak Bilgileri”, “Dosya Bilgileri Ek Listesi”, “İlgili Evrak Listesi” ve “İlgili Kişi Listesi” sekmelerinden oluşur. [Kıymetli Evrak/Eşya Kayıt] ekranı ilgili dosyaya ait herhangi bir belge ya da eşya (muhafaza, depo vb. işlemlerle) kayıt işleminin gerçekleştirildiği ekrandır.

DYS olur yazısı nasıl gönderilir?

  1. DYS' de giden evrak oluşturma ve akış başlatma açıldıktan sonra şablon kısmına yazışma değil olur yazısı seçilir. ...
  2. Kelime işlemci açılarak belge oluşturulur ve imzalanır. ...
  3. Onay listesinden yazıyı yazan, varsa müdür yardımcısı ve Okul Müdürü eklendikten sonra kapatılıp,
Daha fazla öğe...•BE

DYS den havale nasıl yapılır?

Havale şeklinde gelen yazıyı, üzerinde çift tıklayarak açınız. Evrağı inceleyiniz. Evrak ile ilgili işlemi yapacak personelin hizasında yer alan “Gereği” kutucuğunu, bilgi amaçlı göndermek istediğiniz personelin hizasındaki “Bilgi” kutucuğunu işaretleyip İşi Yönlendir veya Personele Havale seçeneğini seçiniz.

Iyi bir dilekçe nasıl yazılır?

Yazılan dilekçe ortalanmalı, sayfada belli bir ahenk içinde durmalıdır. Dosya numarası, davacı, davalı, vekili, konu, açıklamalar kısımları aynı hizada ve yine koyu renkli ve büyük harflerle yazılmalıdır. Yine hukuki sebepler, deliller ve talep kısmı sol aynı hizada koyu renkli ve büyük harflerle yazılmalıdır.

Talep yazısı nasıl yazılır?

Dilekçelerde istek ve dilekler, yalın ve açık bir biçimde belirtilmeli, sözü uzatmamalıdır. Eğer dilekçeye bir belge eklenecekse, adresten sonra satır başı açılarak "Ek" başlığı altında belgenin ne olduğu belirtilmelidir. Ayrıca, istek bölümü, "bilgilerinize arz ederim." sözleriyle bitirilmelidir.

Evrak havalesi nedir?

Detayları, İlgileri, Ekleri, Evrak Geçmişi, İlişkili Evrakları görülür. butonu yardımıyla evrak, yorum eklenerek kendisine bağlı veya hiyerarşide kendisinin altında yer alan birim yada kişilere havale edilir. Havale Edilen Birim yada Kişiden belli bir tarihe kadar cevap vermesi istenebilir.

Gelen ve giden evrak nedir?

Giden evrak, kurum müdürünün imzasından sonra bu deftere işlenir ve giden yazının bir örneği ekleriyle birlikte desimal dosyada saklanır. Giden Evrak Defteri'ndeki sıra numaraları kesinlikle atlanmaz ve aynı numara tekrarlanmaz.

Gelen evrak süreci ne ile başlar?

Evraklar fiziki ortamda gelmiş ise gelen evrakların kaydı yapılır. Yazı işleri birimi yazıyı hazırlar, Fakülte Sekreteri tarafından yazı ve varsa ekleri kontrol edilir. Kontrol edilip doğrulanan yazı elektronik ortamda Dekan' a havale edilir. Dekan tarafından imzalanan yazı ilgili birime havale edilir.

Giden evrak kayıt defterinde neler yer alır?

gelen evrak kayıt defteri; giden evrak kayıt defteri konusunun ne olduğu, geliş tarihi ve numarası, ekinin olup olmadığı gibi çeşitli bilgiler bulunur. tarihi, türü, konusu, gelen kayıt defter numarası gibi, evrakın izini sürmeye yarayacak bilgiler bulunur.

Evrak kaşesi yazının hangi bölümüne basılmalıdır?

Kaşe üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne basılır. (5) Birime gelen belgelerle ilgili havale, talimat ve benzeri işlemler, üst yazının ilk sayfasının ön veya arka yüzüne kaşe basılarak belge üzerinde gösterilebilir. Bu kaşenin şekli ilgili birimler tarafından belirlenir.