Yüksek lisans nedir YÖK?

İçindekiler:

  1. Yüksek lisans nedir YÖK?
  2. Yüksek lisans tez kaç dönem?
  3. Yüksek lisansta kimler ders verebilir?
  4. Yüksek lisanstan sonra ne gelir?
  5. Yüksek lisans nasıl yapılır ne işe yarar?
  6. Yüksek lisans 15 yılda biter mi?
  7. Yüksek lisans 1 dönemde kaç ders alınır?
  8. Doktorasını bitiren öğretim görevlisi ders verebilir mi?
  9. Tez danışmanı kimler olabilir?
  10. Doktora ne kadar sürüyor?
  11. Araştırma görevlisi olmak kaç yıl sürer?
  12. Yüksek lisans yapınca ne olur?
  13. Yüksek lisans 1 yılda biter mi?
  14. Yüksek lisans en erken kaç dönemde biter?
  15. Seminer dersi hangi dönem alınır?
  16. Yüksek lisans kaç seçmeli ders?

Yüksek lisans nedir YÖK?

Yüksek Lisans (bilim uzmanlığı, master, yüksek mühendislik, yüksek mimarlık): Bir lisans öğretimine dayalı en az iki yarı yıl süren 12 kredilik eğitim-öğretim ve alanla ilgili araştırmanın sonuçlarını ortaya koyacak bir tez gerektiren yükseköğretimdir.

Yüksek lisans tez kaç dönem?

Programın azami süresi altı yarıyıldır. (2) Tezli yüksek lisans tez savunmasında, tez çalışması jüri tarafından yetersiz bulunan öğrenciye jürinin uygun gördüğü durumlarda tez çalışmasını tamamlaması için en fazla üç ay ek süre verilebilir.

Yüksek lisansta kimler ders verebilir?

3. Yüksek lisans programı ise en az ikisi profesör ve/veya doçent unvanına sahip olmak üzere üniversite kadrosunda asgari üç öğretim üyesi ile açılabilir.

Yüksek lisanstan sonra ne gelir?

Yüksek lisans tamamlandıktan sonra akademik kariyer yolculuğuna doktora programıyla devam edilir. Doktora eğitimi; akademik düzeyde araştırma yapabilme, ilgili konularda bilimsel yorum ve sentez yapabilme yetisini en üst düzeye çıkartmayı amaçlamaktadır.

Yüksek lisans nasıl yapılır ne işe yarar?

Yüksek lisans (İngilizcesi master), bir lisans (fakülte) öğretimine dayalı eğitim-öğretim ve araştırmanın sonuçlarını ortaya koymayı amaçlayan bir yükseköğretimdir. Yüksek lisans eğitimi, kişinin eğitim aldığı branşta uzmanlaşması ve bu durumu bilimsel bir makaleyle (tez) ispat etmesiyle tamamlanır.

Yüksek lisans 15 yılda biter mi?

Yüksek lisans en çok 6 yarı yılda bitirilecek Tezli yüksek lisans programının süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programla ilgili derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarı yıl olacak ve program en çok 6 yarı yılda tamamlanacak.

Yüksek lisans 1 dönemde kaç ders alınır?

Tezli yüksek lisans programı bir eğitim-öğretim döneminde 60 AKTS kredisinden az olmamak koşuluyla seminer dersi dâhil en az dokuz ders ve tez çalışması olmak üzere toplam 120 AKTS kredisinden oluşur.

Doktorasını bitiren öğretim görevlisi ders verebilir mi?

YÖK tarafından alınan karar doğrultusunda doktorasını bitiren Araştırma Görevlisi derslere girebilecek. Yükseköğretim Kurulu doktorasını tamamlayan araştırma görevlilerinin istekleri halinde haftalık 12 saati aşmamak kaydıyla ders verebileceklerini kararlaştırdı.

Tez danışmanı kimler olabilir?

2) Tez Danışmanı kimler olabilir? Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.

Doktora ne kadar sürüyor?

Türkiye'de doktora, 2 dönem doktora dersleri için ve 6 dönem de tez çalışmaları olmak üzere 8 dönem (4 yıl) diyebiliriz.

Araştırma görevlisi olmak kaç yıl sürer?

2547 sayılı Kanun'un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.

Yüksek lisans yapınca ne olur?

Yüksek lisans eğitimin sonucunda, alanınıza bağlı olarak “bilim uzmanı”, “uzman hekim”, “yüksek mühendis”, “yüksek mimar” gibi unvanlara sahip olabilirsiniz. Her insanın adeta yarış halinde olduğu iş hayatı içerisinde bu unvanlarla beraber kendinizi fark ettirebilir, bambaşka noktalara yükselebilirsiniz.

Yüksek lisans 1 yılda biter mi?

Tezli yüksek lisans eğitim süresi 4 yarıyıldır, yani 2 yıl sürer. ... Tezsiz yüksek lisans eğitim süresi ise 2 yarıyıldır, yani 1 yıl sürer. 2 yarıyıllık ders döneminin ardından öğrenci dönem projesi yazarak mezun olur.

Yüksek lisans en erken kaç dönemde biter?

Tezli yüksek lisans programının süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programla ilgili derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın 4 yarı yıl olacak ve program en çok 6 yarı yılda tamamlanacak.

Seminer dersi hangi dönem alınır?

1. Seminer dersi, yüksek lisans ve doktora programları çerçevesinde dönemlik olarak alınan, dönem sonunda seminer raporunun yazılı olarak teslim edilmesi ve sözlü olarak sunumu ile tamamlanan zorunlu ve kredisiz bir derstir. Seminer dersi, ikinci yarıyıldan itibaren alınır.

Yüksek lisans kaç seçmeli ders?

(3) Lisansüstü dersler, ilgili enstitü anabilim/anasanat dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için en fazla iki, lisans derecesiyle kabul edilmiş öğrenciler için en fazla dört ders ...