Ege Üniversitesi kayıtları ne zaman?

İçindekiler:

  1. Ege Üniversitesi kayıtları ne zaman?
  2. Ege Üniversitesi öğrenci Numarası Nasıl Alınır?
  3. Ege Üniversitesi kayıt Yenileme yapılmazsa ne olur?
  4. Ege Üniversitesi ön kayıt nasıl yapılır?
  5. Üniversite öğrenci Numarası Nasıl Alınır?
  6. Öğrenci e postası nasıl alınır Ege Üniversitesi?
  7. Danışman onayı nasıl yapılır?
  8. Üniversite kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Ege Üniversitesi kayıtları ne zaman?

(KKTC kayıtları hariç) Üniversitemiz elektronik kayıt sistemi üzerinden kayıtlanacak adayların kayıt işlemlerini 06– tarihleri arasında tamamlamaları gerekmektedir.

Ege Üniversitesi öğrenci Numarası Nasıl Alınır?

E-Devlet üzerinden veya Online olarak Kayıt işlemlerini tamamlamış olan Öğrencilerimizin SSO Hesapları, Kullanıcı adı olarak Öğrenci Numaranız@ogrenci.ege.edu.tr ve Şifre olarak T.C. Kimlik Numarası şeklinde açılmaktadır.

Ege Üniversitesi kayıt Yenileme yapılmazsa ne olur?

Ders kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen ve de danışman tarafından kesinleştirilmeyen öğrenciler o dönem için kayıtsız sayılır; öğrenci belgesi alamaz, öğrencilik haklarından faydalanamaz.

Ege Üniversitesi ön kayıt nasıl yapılır?

Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında Üniversitemize yeni yerleşen öğrenciler http://turkiye.gov.tr web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırabileceklerdir. Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

Üniversite öğrenci Numarası Nasıl Alınır?

e-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile girerek hizmetler bölümünden öğrenci bilgi sistemine tıklamalısınız. Ekrandaki sayfada gerekli işlemleri sağlayarak öğrenci numarasını veya okul numarasını öğrenebilirsiniz.

Öğrenci e postası nasıl alınır Ege Üniversitesi?

Ege Üniversitesi Öğrencisi E-Posta adresi ; * Tüm öğrencilerimize (önlisans, lisans, yüksek lisans, doktora) ogrencino@ogrenci.ege.edu.tr formatında şifreleri T.C. kimlik numaraları olacak şekilde e-posta adresleri tanımlanmaktadır.

Danışman onayı nasıl yapılır?

Danışman onayı için öğrencinin şahsen gelmesi veya vekalet vermesi gerekmekte ders kesinleştirme işlemi yapıp imzasını atmak zorundadır. Danışman, onaya gönderilen ders kaydını onaylama veya yine sistem üzerinden iade etme hakkını kullanabilir.

Üniversite kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak. Yerleşen adaylar e-devlet şifreleri ile https://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yaparak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bölümünden kayıt işlemleri yapabileceklerdir.