Sakarya Üniversitesi formasyon başvuruları ne zaman?

İçindekiler:

  1. Sakarya Üniversitesi formasyon başvuruları ne zaman?
  2. Formasyon Kalktı mı?
  3. Pedagojik formasyon eğitimi ne kadar sürüyor?
  4. Formasyon Kalktı Nasıl Öğretmen Olunur?
  5. Formasyon almadan öğretmen olunur mu?
  6. Formasyon kaç yıl sürer?

Sakarya Üniversitesi formasyon başvuruları ne zaman?

BAŞVURULAR ' DE BAŞLAYIP SAAT 17:00' DE SON BULACAKTIR. AKABİNDEKİ 1-2 GÜN İÇİNDE BAŞVURU YOĞUNLUĞUNA GÖRE BÖLÜM KONTENJANLARI BELİRLENECEK VE ASİL KAYIT HAKKI KAZANANLARIN LİSTELERİ AÇIKLANARAK KESİN KAYITLAR YAPILACAKTIR.

Formasyon Kalktı mı?

Eğitim Fakültesi mezunu olmadıkları için eğitim aldıkları alanda öğretici niteliği kazanamayan pek çok kişi formasyon eğitimi ile bu eksikliği tamamlayabiliyordu. Ancak, pedagojik formasyon eğitimi, geçtiğimiz yıllarda alınan kararla kaldırılmıştı.

Pedagojik formasyon eğitimi ne kadar sürüyor?

(2) Pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının süresi en az iki yarıyıldır. Dersler, iki yarıyıla bölünerek ve bir öğretim yılında tamamlanabilecek şekilde Ek 1'deki ders programına göre yürütülür. Programda Ek 1'de yer almayan bir ders açılamaz.

Formasyon Kalktı Nasıl Öğretmen Olunur?

“Sertifikaya dayalı pedagojik formasyon yerine, lisansüstü düzeyde “Öğretmenlik Mesleği Uzmanlık Programı” açılacaktır. Bu karar gereği ilk adım atılmış oldu. Bundan sonra sertifikaya dayalı formasyon verilmeyecek. Bunun yerine Lisansüstü eğitim olarak verilecek.

Formasyon almadan öğretmen olunur mu?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmen ihtiyacı olarak ilan ettiği kadrolara başvuruda pedagojik formasyon belgesi istemeyecek. Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'nın haberine göre hiçbir öğretmen adayı atanmadan bu formasyonu alamayacak.

Formasyon kaç yıl sürer?

2020 sonuna kadar alınan pedagojik formasyon belgeleri geçerli olacak, yeni formasyon programı açılmayacak. 'den itibaren yüksek lisans şartı aranacak. Kimse mağdur olmayacak, aksine devam eden öğrencilerin mezun olabilmeleri için 2020 yılı sonuna kadar zaman verildi.