TEV bursu ne zamana kadar?

İçindekiler:

  1. TEV bursu ne zamana kadar?
  2. TEV burs sonuçları nasıl öğrenilir?
  3. Devlet parasız yatılı bursu ne kadar?
  4. Bursluluk Nasıl Kaybedilir?

TEV bursu ne zamana kadar?

2020 – 2021 TEV Eğitim Bursu yurtiçi burs başvuruları TEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları hariç 21 Eylül -18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. TEV Mesleki Orta Öğrenim Bursları ise 14 Eylül- 18 Ekim tarihleri arasında başvuru almaktadır.

TEV burs sonuçları nasıl öğrenilir?

Burs sonuçları nasıl öğrenilecek? Öğretim kurumunca oluşturulan Burs Komisyonları, müracaat eden adaylar arasından seçilenlerin belgelerini imzalı tutanak ile TEV'e gönderir. Kesin sonuçlar, TEV tarafından burs kazanan öğrencilere e-posta ve /veya SMS yoluyla duyurulacaktır.

Devlet parasız yatılı bursu ne kadar?

PYBS bursu zam gelmemiş haliyle 1 ayda bir yatırılmak koşuluyla 329,91 TL'dir. Yeni eğitim öğretim döneminde burslara zam gelmesi beklendiğinden bu rakamda değişim olacağını bilmenizi isteriz. Parasız yatılılık ve bursluluk ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir.

Bursluluk Nasıl Kaybedilir?

Kendi isteği ile bursluluk ya da parasız yatılılık hakkından vazgeçmesi halinde, Özel okula nakil olması halinde, Bakanlık tarafından belirtilen süre dâhilinde bursluluk kayıt işlemini gerçekleştirmemesi hallerindeki öğrencilerin parasız yatılılık ve bursluluk hakları okul müdürlüğü tarafından sona erdirilmektedir.