15 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?

İçindekiler:

  1. 15 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?
  2. Fındık için en iyi gübre hangisi?
  3. Potasyum hangi gübreler de vardır?
  4. Potasyum sülfat ne ise yarar?

15 15 15 gübre fındığa ne zaman atılır?

Gübreleme Önerileri Fidan gübrelemesi: Dikim yılından sonra her yıl veya iki yılda bir kasım-şubat ayları arasında 100-200 gr 15-15 -15 Kompoze gübre, mart ayında 100 gr Kalsiyum Nitrat (Ca(NO3)2) veya CAN, mayıs ayında da fidanın yaşının ilerlemesine göre 50-150 gr CAN verilmelidir.

Fındık için en iyi gübre hangisi?

Bitkiler için çeşitli gübreler kullanılırken, fındık için en iyi gübrelerden birisi şüphesiz azotlu gübredir. Azotlu gübrenin verilmesi için en uygun zaman Mart ayıdır. Tabi ki bu uygulama yapılırken Azotlu gübrenin sadece yarısı Mart ayında verilmelidir. Azotlu gübrenin kalan kısmı Haziran ayında verilmelidir.

Potasyum hangi gübreler de vardır?

EGE GÜBRE | Tedarik Gübreler. Potasyum Sülfat, %50 potasyum içeren (K2O) granül veya toz yapıda olabilen bir gübre çeşididir. İçeriğinde ayrıca ortalama %16-20 oranında kükürt bulunur. Kükürt, sülfat (SO4) formunda olup bitki tarafından direkt alınabilir formdadır.

Potasyum sülfat ne ise yarar?

Özellikle gelişmesini tamamlamamış bitkilerin hızlı olgunlaşmasını sağlamak için ideal bir besindir. POTASYUM SÜLFAT; sebzeler ve meyve ağaçlarında tomurcuk ve çiçek oluşumunu, meyve bağlama ve meyve kalitesini (şekerler, proteinler, vitaminler, organik asitler, aroma maddeleri vs.) artırır.