Uzaktan çalışma yönetmeliği çıktı mi?

İçindekiler:

  1. Uzaktan çalışma yönetmeliği çıktı mi?
  2. Uzaktan çalışma nedir iş kanunu?
  3. Uzaktan çalışma sözleşmesi yazılı olmak zorunda mi?
  4. Uzaktan çalışma devam edecek mi?
  5. Hangi işlerde uzaktan çalışmanın yapılamayacağı?
  6. Uzaktan çalışmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?
  7. Uzaktan çalışma gün sayısı nedir?
  8. Uzaktan çalışma zorlayıcı neden?
  9. Çağrı üzerine çalışma sözleşmesi yazılı olmak zorunda mı?
  10. Evden çalışma süresi Uzatildi mi?
  11. Evden çalışma kalıcı mı?
  12. Evden çalışmada yemek ücreti kesilir mi?
  13. Neden Uzaktan çalışmalıyız?
  14. Uzaktan çalışmanın avantajları nelerdir?
  15. Hangi işlerde uzaktan çalışma yapılamaz?
  16. MPHB nedir?
  17. Uzaktan çalışma iş sözleşmesi zorunlu mu?
  18. Çağrı üzerine çalışma ne kadar?
  19. Çağrı üzerine çalışma nasıl yapılır?

Uzaktan çalışma yönetmeliği çıktı mi?

Uzaktan çalışma (Evden çalışma) 4857 sayılı İş Yasası'nın 14. Maddesi'nde düzenlenmiştir. Yasanın tanımına göre: ... Uzaktan çalışmaya ilişkin yasanın öngördüğü yönetmelik tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Uzaktan çalışma nedir iş kanunu?

(Ek fıkra: 6/5/2016-6715/2 md.) Uzaktan çalışma; işçinin, işveren tarafından oluşturulan organizasyonu kapsamında görme edimini evinde ya da teknolojik iletişim araçları ile işyeri dışında yerine getirmesi esasına dayalı ve yazılı olarak kurulan ilişkisidir. (Ek fıkra: 6/5/2016-6715/2 md.)

Uzaktan çalışma sözleşmesi yazılı olmak zorunda mi?

Yasanın açık hükmü ve Yönetmeliğin 5.maddesi gereğince sözleşme yazılı olmak zorundadır.

Uzaktan çalışma devam edecek mi?

Cumhurbaşkanlığının 14.04.2021 tarih ve 2021/8 sayılı Genelgesi ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 27.04.2021 tarih ve 17665 sayılı yazısı doğrultusunda, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmakta olan 10.00-16.00 saatleri arası mesai sistemi ile uzaktan/dönüşümlü gibi esnek çalışma usulünün uygulanmasına ...

Hangi işlerde uzaktan çalışmanın yapılamayacağı?

Uzaktan Çalışmanın Yapılamayacağı İşler Yönetmeliğe göre; tehlikeli kimyasal madde ve radyoaktif maddelerle çalışma, bu maddelerin işlenmesi veya söz konusu maddelerin atıkları ile çalışma, biyolojik etkenlere maruz kalma riski bulunan çalışma işlemlerini içeren işlerde uzaktan çalışma yapılamaz.

Uzaktan çalışmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

İş'te Yeni Paradigma: Uzaktan Çalışmanın Avantaj ve...
  • Şimdi bu avantaj ve dezavantajlara birlikte göz atalım:
  • Daha fazla bağımsızlık.
  • İşe gidip gelmek yok.
  • Giderlerden tasarruf edebilirsiniz.
  • Üretkenliğin artması
  • Gelişmiş teknik beceriler.
  • Geliştirilmiş iletişim becerileri.
  • Daha fazla iş esnekliği.
Daha fazla öğe...

Uzaktan çalışma gün sayısı nedir?

Çalışma süresinin tamamında uzaktan çalışan bir sigortalının (i) hafta tatili günleri ve (ii) çalışmayarak geçirdiği ulusal bayram ve genel tatil günleri de uzaktan çalışma günleri arasında bildirilmeli ve prim ödeme gün sayısı ile uzaktan çalışma gün sayısı 30 gün olarak sisteme girilmelidir.

Uzaktan çalışma zorlayıcı neden?

Zorlayıcı neden, Yargıtay'ın yerleşik içtihatları uyarınca da çalışanı çalışmaktan alıkoyan ve çalışmanın imkânsız kılındığı hallerdir. Yaşanılan pandemi dönemi sebebiyle, yapılan işin niteliğinin evden çalışmaya imkân verdiği ölçüde, çalışanın geçici bir dönem için evden çalışması söz konusu olabilir.

Çağrı üzerine çalışma sözleşmesi yazılı olmak zorunda mı?

İş Kanunu'nun 14. maddesi hükmüne göre; "Yazılı sözleşme ile işçinin yapmayı üstlendiği işle ilgili olarak kendisine ihtiyaç duyulması halinde görme ediminin yerine getirileceğinin kararlaştırıldığı ilişkisi çağrı üzerine çalışmaya dayalı kısmi süreli bir sözleşmesidir.

Evden çalışma süresi Uzatildi mi?

30 Haziran sona eren uzaktan çalışma süresinin, ilgili işletmelerde 4691 sayılı Kanun kapsamında istihdam edilen bildirime tabi personel sayısının veya bildirime tabi personele isabet eden toplam çalışma süresinin Temmuz/2021 dönemi için %60'ını aşmamak şartıyla uzatılmasına karar verilmiştir.

Evden çalışma kalıcı mı?

Ancak Türkiye'de ve dünyada bazı şirketler evden çalışmayı kalıcı hale getirdi. İş dünyasının önemli kurumlarından Eczacıbaşı, Koç, Vodafone, Sabancı gibi şirketler kimi kollarında ve bazı iştiraklerinde beyaz yaka çalışanların uzaktan çalışmasını veya hibrit modeli kalıcı hale getirdi.

Evden çalışmada yemek ücreti kesilir mi?

Uzaktan Çalışmada Yemek Ücreti. İş Hukuku genel ilkelerinde eşit işlem prensibi yer almaktadır. ... Sonradan uzaktan çalışmaya geçilmesi halinde ise çalışana yemek ücreti ödeyen iş yeri, uzaktan çalışmaya geçilmiş olması sebebiyle yemek ücretinde kesintiye gidemez.

Neden Uzaktan çalışmalıyız?

Uzaktan çalışanlar daha çok tasarruf ediyor İşe gidip gelme süreci ortadan kalktığı için öncelikle yol masraflarından tasarruf sağlanıyor. Yapılan anketlere göre uzaktan çalışanlar yılda yaklaşık 5.000$ tasarruf sağlıyor. ... Uzaktan çalışma aynı zamanda çalışanların vakitten tasarruf etmesini de sağlıyor.

Uzaktan çalışmanın avantajları nelerdir?

İş'te Yeni Paradigma: Uzaktan Çalışmanın Avantaj ve...
  • Şimdi bu avantaj ve dezavantajlara birlikte göz atalım:
  • Daha fazla bağımsızlık.
  • İşe gidip gelmek yok.
  • Giderlerden tasarruf edebilirsiniz.
  • Üretkenliğin artması
  • Gelişmiş teknik beceriler.
  • Geliştirilmiş iletişim becerileri.
  • Daha fazla iş esnekliği.
Daha fazla öğe...

Hangi işlerde uzaktan çalışma yapılamaz?

Uzaktan Çalışmanın Yapılamayacağı İşler Yönetmeliğe göre; tehlikeli kimyasal madde ve radyoaktif maddelerle çalışma, bu maddelerin işlenmesi veya söz konusu maddelerin atıkları ile çalışma, biyolojik etkenlere maruz kalma riski bulunan çalışma işlemlerini içeren işlerde uzaktan çalışma yapılamaz.

MPHB nedir?

Vergilerin matrahları, sigortalarının sigorta primleri ve kazanç toplamları ile prim ödeme gün sayılarının bildirilmesine ilişkin beyannamedir.

Uzaktan çalışma iş sözleşmesi zorunlu mu?

Sözleşme Yapma Zorunluluğu Getirilmiştir. ➢ Yönetmelik'in 5. maddesi ile uzaktan çalışmaya ilişkin sözleşme yapma zorunluluğu getirilmiş ve sözleşmenin şekil ve içeriği düzenlenmiştir. Buna göre; Uzaktan çalışmaya ilişkin iş sözleşmeleri yazılı şekilde yapılır.

Çağrı üzerine çalışma ne kadar?

Çağrı üzerine çalışan işçilerin çalışma süreleri, taraflar kendi aralarında hafta, ay veya yıl gibi bir zaman dilimi içinde işçinin ne kadar süreyle çalışacağını belirlemedikleri takdirde, haftalık çalışma süresi yirmi saat olarak kararlaştırılmış sayılır.

Çağrı üzerine çalışma nasıl yapılır?

İşçiden iş görme borcunu yerine getirmesini çağrı yoluyla talep hakkına sahip olan işveren, bu çağrıyı, aksi kararlaştırılmadıkça, işçinin çalışacağı zamandan en az dört gün önce yapmak zorundadır. Süreye uygun çağrı üzerine işçi iş görme edimini yerine getirmekle yükümlüdür.