Pinti cimri eş anlamlı mı?

İçindekiler:

  1. Pinti cimri eş anlamlı mı?
  2. Pinti kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  3. Irak kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?
  4. Pinti kime denir?
  5. Cimri insan nasıl olur?
  6. Bir insanın cimri olduğu nasıl anlaşılır?
  7. Cimrilik nedir tanımı?
  8. Irak kelimesinin eş anlamlı kelimesi nedir?
  9. Irak Uzak eş anlamlı mı?

Pinti cimri eş anlamlı mı?

Ayrıca yine TDK'ya göre cimri kelimesinin pek çok eş anlamlısı bulunmaktadır. Bunlar; bitli, eli sıkı, ekti, hasis, kısmık, kibritçi, mıhsıçtı, nekes, pinti, sıkı, varyemez. Bu kelimelerin hepsi, birbiri yerine kullanılabilir. Cimri kelimesinin birçok zıt anlamlısı da bulunmaktadır.

Pinti kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Zıt anlam demek; yazılışları ve anlamları farklı olan kelimelerdir. Örneğin, siyah-beyaz, tembel-çalışkan, güzel-çirkin, gibi kelimeler örnek verilebilir. Pinti kelimesinin eş anlamlısı CİMRİ kelimesidir. Pinti kelimesinin zıt anlamlısı CÖMERT kelimesidir.

Irak kelimesinin eş ve zıt anlamlısı nedir?

İşte, merak edilenler. Eski zamanlarda çok sık kullanılan ırak kelimesi belirli bir mesafeden dolayı uzak kalınması anlamına gelmektedir. Türk Dil Kurumu sözlüklerine göre ise ırak kelimesi ile aynı anlama gelen eş anlamlısı uzak kelimesidir.

Pinti kime denir?

bakkalci. Parası olduğu halde harcamaya korkan kişilere pinti denir .

Cimri insan nasıl olur?

Bireysel psikoloji kuramına göre, sosyal ilişkilerde yakınlık gösterme konusunda cimri olmanın sebebi kişinin kendi sevgisini ve ilgisini koruma altına alması ve paylaşmamasıdır. Yani cimrilik, kendini beğenmişlik ve diğer kişilere güvensizlik ile ilişkilidir.

Bir insanın cimri olduğu nasıl anlaşılır?

Cimri kişiler, kendilerini güvensiz hissetme eğiliminde olduğu için, var olan paralarını da harcama konusunda isteksizdirler. Ellerinde olan parayı tuttukları için, maddi durumları da çoğunlukla iyidir. Onlar için parayı ihtiyaçlarına harcamak, muhtaçlara yardımda bulunmak çok zor bir olaydır.

Cimrilik nedir tanımı?

Cimrilik ne demek Eodev? Cimri : varyemez, pinti, hasis. Elinde olan parayı ya da malı harcamaktan çekinen, kimse ile bir şeyini paylaşmayan kimse. Cimri, kimseyle bir şeyini paylaşmayı sevmeyen, eli sıkı kişilere denir.

Irak kelimesinin eş anlamlı kelimesi nedir?

Irak eş anlamlısı "uzak" kelimesidir. Irak sözcüğü hem fiziksel hem de manevi açıdan kullanılabilen bir sözcüktür.

Irak Uzak eş anlamlı mı?

UZAK KELİMESİ EŞ ANLAMLISI Uzak kelimesinin ve yakın anlamlısı, anlamdaşı Irak kelimesidir. Aynı zamanda, cüda ve ayrı kelimeleri de uzak yerine kullanılabilir.