Kolonya içmek zarar verir mi?

İçindekiler:

  1. Kolonya içmek zarar verir mi?
  2. Kolonya içmek gözü kör eder mi?
  3. Kolonya kana karışır mı?
  4. Tıraştan sonra kolonya sürmek doğru mu?
  5. Tıraş sonrası kolonya zararlı mı?
  6. Tıraş sonrası yüze ne sürülmeli?
  7. Tıraş sonrası losyon mu balsam mı?

Kolonya içmek zarar verir mi?

Kimyasallardan arındırmadan metil alkol şekli ile kullanılan kolonya başta beyin olmak üzere ciğerler ve deri üzerinde ciddi sorunlara yol açabiliyor. Bir çeşit parfüm olan kolonyanın içeriğinde esans, su ve alkol kullanılır. Bu doğrultuda piyasaya sürülen kolonyaların cilde herhangi bir zararı olmaz.

Kolonya içmek gözü kör eder mi?

Sivas'ta 41 yıldır kolonya üreticiliği yapan Reşat Ateş, sahte kolonyaların göze temas etmesi halinde körlüğe neden olabileceğini söyledi. Uzmanlar kalitesiz ve sahte kolonyaların kör edebileceği uyarısında bulundu. Bayramların vazgeçilmezi olan kolonyada standart dışı üretimler, ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor.

Kolonya kana karışır mı?

Serinlemek ve temizlik amacıyla kullanmış olduğumuz kolonyaların içinde bulunan maddeler vücudumuza solunum ve cilt yoluyla girmektedir. Metil alkolden yapılan kolonyalar beyin, ciğerler ve cilt üzerinde hasara yol açmaktadır. Kolonyanın yol açmış olduğu sorunlar geri dönüşü olmayan problemler doğurabilir.

Tıraştan sonra kolonya sürmek doğru mu?

Tıraş öncesi ve tıraş bakımı kadar tıraş sonrası bakım da bu yüzden önem taşır. Üstelik birçok erkek tıraştan sonra hala kolonya ya da alkollü after shave kullanmaktadır. Bu da tahrişlerin artmasına neden olur. Bu nedenle, tıraştan sonra cilt tipine uygun bir after shave kullanmak hem cildi dinlendirir, hem de besler.

Tıraş sonrası kolonya zararlı mı?

TRAŞ SONRASI BAKIM Birçok erkek dezenfektan olsun diye kolonya ya da alkollü after shave kullanır; bu cilde faydadan çok zarar verir. Çünkü alkol hücre öldürücü etkisi ile traşta meydana gelen olası kesiklerin iyileşmesini geciktirir.

Tıraş sonrası yüze ne sürülmeli?

Nemlendirici Ve Peeling Uygulaması Kıl kökleri ve kıl yapıları da aynı şekilde çok daha kalındır. Bu nedenle tıraş olurken erkek cildi hasar görür. Bu hasarın ve tahrişin en aza indirgenmesi, cildin daha yumuşak ve sağlıklı olabilmesi için tıraş sonrasında cilde nemlendirici uygulaması yapmak gerekir.

Tıraş sonrası losyon mu balsam mı?

Tıraş sonrası losyonlarla karşılaştırıldığında balsamların kokusu daha hafiftir. Tıraş sonrası balsam, gözenek kapatıcı, sıkılaştırıcı etki yerine nem vermede daha güçlü bir üründür.