Dikdörtgenin kısa kenar uzunluğu kaç santimetredir?

İçindekiler:

  1. Dikdörtgenin kısa kenar uzunluğu kaç santimetredir?
  2. Dikdörtgen bir çerçevenin uzun kenarı kısa kenarının 3 katıdır bu çerçevenin çevresi 96 santim olduğuna göre çerçevenin uzun kenarı kaç santim uzunluğundadır?
  3. Uzun kenarının uzunluğu 7 santimetre çevre uzunluğu 22 santimetre olan bir dikdörtgenin kısa kenar uzunluğu kaç santimetredir?
  4. Çevre uzunluğu 320 metre olan kare biçimindeki arsanın bir kenar uzunluğu kaç metredir?
  5. Uzun kenarı kısa kenarının 3 katı olan bir dikdörtgenin çevresi 80 cm'dir bu dikdörtgenin alanı ne kadardır?
  6. Uzun kenarı kısa kenarının 4 katı olan bir dikdörtgenin çevresi 80 santim ise bu dikdörtgenin uzun kenarı kaç santimdir?
  7. Uzun kenarı kısa kenarının 3 katı olan bir dikdörtgenin çevresi 72 santim ise bu dikdörtgenin kısa kenarı kaç santimdir?
  8. Uzun kenarı kısa kenarının 2 katı olan dikdörtgenin çevresi 84 santimetredir dikdörtgenin kısa kenarı kaç santimetredir?

Dikdörtgenin kısa kenar uzunluğu kaç santimetredir?

Doğrulanmış Cevap kısa kenar uzunluğu 90 cm ise ve dikdörtgenin 2 kısa kenarı var ise ; 90 x 2 = 180 cm kısa kenarları toplamıdır. uzun kenarları toplamını ise ; 800 - 180 = 680 cm eder.

Dikdörtgen bir çerçevenin uzun kenarı kısa kenarının 3 katıdır bu çerçevenin çevresi 96 santim olduğuna göre çerçevenin uzun kenarı kaç santim uzunluğundadır?

Cevap. 12×3÷36 cm'dir.

Uzun kenarının uzunluğu 7 santimetre çevre uzunluğu 22 santimetre olan bir dikdörtgenin kısa kenar uzunluğu kaç santimetredir?

Doğrulanmış Cevap. Cevap: Uzun kenarının uzunluğu 7 santimetre çevre uzunluğu 22 santimetre olan bir dikdörtgenin kısa kenar uzunluğu; 4 cm dir. Kısa kenar uzunluğu 4 santimetredir.

Çevre uzunluğu 320 metre olan kare biçimindeki arsanın bir kenar uzunluğu kaç metredir?

Cevap: Çevre uzunluğu 320 m olan kare biçimindeki arsanın bir kenar uzunluğu 80 m'dir.

Uzun kenarı kısa kenarının 3 katı olan bir dikdörtgenin çevresi 80 cm'dir bu dikdörtgenin alanı ne kadardır?

Dikdörtgenin alanı: 10×30= 300 bulunur.

Uzun kenarı kısa kenarının 4 katı olan bir dikdörtgenin çevresi 80 santim ise bu dikdörtgenin uzun kenarı kaç santimdir?

Doğrulanmış Cevap. 8×4=32'dir.

Uzun kenarı kısa kenarının 3 katı olan bir dikdörtgenin çevresi 72 santim ise bu dikdörtgenin kısa kenarı kaç santimdir?

Cevap: 9 cm olacaktır. Uzun kenarı kısa kenarının 3 katı olan dikdörtgenin çevresi 72 cm verilmiştir.

Uzun kenarı kısa kenarının 2 katı olan dikdörtgenin çevresi 84 santimetredir dikdörtgenin kısa kenarı kaç santimetredir?

Ç=2(a+b) olduğuna göre yerine yazalım. Çevre 84 cm 'di. 2.