Karnı bahar mı karnabahar mı?

İçindekiler:

  1. Karnı bahar mı karnabahar mı?
  2. Karnabahar kelimesinin doğru yazılışı nedir?
  3. Karnabahar birleşik kelime mi?
  4. Akşam üzeri nasıl yazılır TDK?
  5. Karnı karnabahar nasıl yazılır?
  6. Karnabahar mı?
  7. Karnabahar hangi dil?

Karnı bahar mı karnabahar mı?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Karnı bahar şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Karnabahar şeklinde olmalıdır.

Karnabahar kelimesinin doğru yazılışı nedir?

Diğer ülkelerde Brassica oleracea adıyla bilinen karnabahar kelimesi dilimize Farsçadan geçmiştir. Orijinal dilinde bu sözcük keremb-i bahar şeklinde yazılır.

Karnabahar birleşik kelime mi?

Yani Türkçede bu kelime bitişik olarak yazılmaktadır. Bu kelimenin Türk Dil Kurumuna göre doğru yazılışı 'karnıbahar' olarak öne çıkıyor. Cümle içinde kullanırken mutlaka bitişik şekilde bu kelimeyi ele almanız gerekiyor. Karnabahar kelimesini cümle içerisinde anlamı üzerinde örneklendirmek mümkün.

Akşam üzeri nasıl yazılır TDK?

9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb. 10.

Karnı karnabahar nasıl yazılır?

KARNABAHAR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “karnabahar, karnıbahar” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı karnabahar şeklinde olmalıdır.

Karnabahar mı?

KARNABAHAR MI, KARNABAHAR MI? TDK'ya göre karnabahar kelimesi ortasında 'a' ile yani karnabahar olarak yazılır.

Karnabahar hangi dil?

Farsça karamb-i bahār كرمب بهار "ilkbahar lahanası" deyiminden alıntıdır. Farsça deyim Arapça ve Farsça karamb كرمب "lahana" (NOT: Bu sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen krámbē κράμβη sözcüğü ile eş kökenlidir. ) ve Farsça bahār بهار "ilkbahar" sözcüklerinin bileşiğidir. bahar