Şeker hastası olup olmadığını nasıl anlarız?

İçindekiler:

  1. Şeker hastası olup olmadığını nasıl anlarız?
  2. Kan şekerinin yükselmesi nasıl anlaşılır?
  3. Şeker hastalığı belirtileri nelerdir tip 2?
  4. Şekersiz diyabet hastalığı nedir?

Şeker hastası olup olmadığını nasıl anlarız?

Tip 1 şeker hastalığının belirtileri Tip 1 şeker hastalığının başlıca belirtileri; ağız kuruluğu, susama hissi, sık idrara çıkma, yorgunluk ve halsizlik, sık acıkma, diyet yapmadığı halde zayıflama, bulanık görme, ellerde ve ayaklarda hissizlik veya uyuşma ve karıncalanmadır.

Kan şekerinin yükselmesi nasıl anlaşılır?

Susuzluk hissi, ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, görme bulanıklığı, yara iyileştirmesinde gecikme, ciltte kuruma ve kaşıntı, halsizlik, yorgunluk ve kilo kaybı kan şekerinin yükseldiğinin (hipergliseminin) belirtileridir. Kan şekeri yükselmesinin birçok nedeni olabilir.

Şeker hastalığı belirtileri nelerdir tip 2?

Bunların dışında sık görülebilecek diğer tip 2 diyabet belirtileri arasında yorgunluk ve halsizlik, ağız kuruluğu, sık ve aşırı acıkma, açlığa tahammülsüzlük, ağızda aseton kokusu, istem dışı kilo kaybetme sayılabilir. Göz merceğinden sıvı çekilmesine bağlı olarak bulanık görme, görme bozuklukları izlenebilir.

Şekersiz diyabet hastalığı nedir?

ŞEKERSİZ DİYABET (DİYABETES İNSİPİDUS) AŞIRI İDRAR YAPMA/AŞIRI SU İÇME HASTALIĞI. Hipofizin arka tarafından salgılanan antidiüretik hormonun (ADH) azlığı veya etki edememesi sonucu aşırı idrar yapma ve aşırı su içme ile karakterize bir hastalıktır. Bu hastalık toplumda 25000 kişide bir görülür.