Sodom ve Gomore de ne anlatılıyor?

İçindekiler:

  1. Sodom ve Gomore de ne anlatılıyor?
  2. Sodom ve Gomore şimdi nerede?
  3. Sodom ve Gomore romanı ne zaman yazıldı?
  4. Sodom ve Gomore kitabı kaç sayfa?
  5. Bir Sürgün neyi anlatır?
  6. Sodom ve Gomore hangi döneme aittir?
  7. Lut Gölü hangi şehirde?
  8. Sodom ve Gomore hangi edebi döneme aittir?
  9. Hakki Celis hangi romanın kahramanı?
  10. Kiralık Konak kitabı kaç sayfa?
  11. Hep O Şarkı neyi anlatır?
  12. Bir Surgun hangi donem?
  13. Yakup Kadri hangi dönem?
  14. Sodom ve Gomore hangi bakış açısıyla yazılmıştır?
  15. Lut Gölü ismi nereden gelir?
  16. Lut kavmi taş olan insanlar nerede?
  17. Naim Efendi ve Seniha hangi romanda?
  18. Kiralık Konak Yakup Kadri Karaosmanoğlu kac sayfa?
  19. Kiralık Konak romanında ne anlatılır?

Sodom ve Gomore de ne anlatılıyor?

Sodom ve Gomore, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun bir romanı. Yakup Kadri Karaosmanoğlu bu kitapta Türk Kurtuluş Savaşı sırasında İstanbul'da yaşayan bir zümreyi ve bu zümre içindeki insanların ilişkileri anlatarak ahlak ve toplum değerlerini anlatır ve sorgular.

Sodom ve Gomore şimdi nerede?

Sodom ve Gomora, Eski Ahit'in Tekvin Kitabı'nda sözü edilen günâhkâr kentler. İsrail'de, Lut Gölü'nün güneydoğusundaki el-Lisan Yarımadasının güneyinde sığ suların altında kaldıkları tahmin edilmektedir.

Sodom ve Gomore romanı ne zaman yazıldı?

Yakup Kadri'nin dördüncü romanı olan Sodom ve Gomore, 1928 yılında yayım- lanmıştır. Romanın ismi, Yakup Kadri'nin bilinçli tercihidir. Kitap, ismini Hz. Lut döneminde sapıklık ve ahlaksızlıktan dolayı lanetlenmiş iki şehir olan Sodom ve Gomore'den almaktadır.

Sodom ve Gomore kitabı kaç sayfa?

Sodom ve Gomore Bütün Eserleri 11
Yayın Tarihi:12.04.2019
ISBN:9789754700497
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:311
Cilt Tipi:Karton Kapak
2 satır daha

Bir Sürgün neyi anlatır?

Genç bir doktorun Abdülhamid devrinde Paris'e kaçışı, aşk yüzünden hastalanması, gurbette geçen yoksul hayatı. Paris'e ve Parisli'ye bir hicviye. Genç bir doktorun Abdülhamid devrinde Paris'e kaçışı, aşk yüzünden hastalanması, gurbette geçen yoksul hayatı.

Sodom ve Gomore hangi döneme aittir?

Kiralık Konak I. Dünya Savaşı öncesinin, Hüküm Gecesi II. Meşrutiyet´in, Sodom ve Gomore Mütareke döneminin, Yaban Kurtuluş Savaşı yıllarının, Ankara Cumhuriyet´in ilk on yılının, Bir Sürgün II. Abdülhamid döneminin işlendiği romanlardır. Panorama 1923-1952 yıllarını kapsar.

Lut Gölü hangi şehirde?

Dünyanın en alçak göllerinden birisi olan Lut Gölü bugünkü İsrail topraklarında bulunuyor. Afrika levhası ve Arap levhası arasında yer alan Lut Gölü Ürdün Vadisi'nde bulunuyor.

Sodom ve Gomore hangi edebi döneme aittir?

Meşrutiyet´in, Sodom ve Gomore Mütareke döneminin, Yaban Kurtuluş Savaşı yıllarının, Ankara Cumhuriyet´in ilk on yılının, Bir Sürgün II. Abdülhamid döneminin işlendiği romanlardır. Panorama 1923-1952 yıllarını kapsar.

Hakki Celis hangi romanın kahramanı?

Kiralık Konak Seniha, Faik, Naim Efendi, Hakkı Celis romanın önemli karakterleridir. Romandaki Hakkı Celis, bir şairdir. Romanda Hakkı Celis'in edebiyat konusundaki değişim çizgisi, Yakup Kadri ile benzerlikler taşımaktadır.

Kiralık Konak kitabı kaç sayfa?

Kiralık Konak Bütün Eserleri 4
Derleyici:Atilla Özkırımlı
ISBN:9789754700084
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:232
Cilt Tipi:Karton Kapak
3 satır daha

Hep O Şarkı neyi anlatır?

Münire, kendi hayatını anlattığı bir kitap yazmaktadır ve aslında bu kitap "Hep O Şarkı" dır. Münire, romanı yazdığında artık yaşlı ve dul bir kadındır. Romanda hayatını anlatır ama hayatı aslında bütün hayatı boyunca aşık olduğu ve hayatı boyunca da kavuşamadığı Cemil Bey ile aralarındaki aşktan ibarettir.

Bir Surgun hangi donem?

Bir Sürgün romanı 1904-1905 yılları arasında geçer. Bu dönem, Osmanlı'da II. Abdülhamit yönetiminin baskıcı niteliğini yoğunlaştırdığı dönemdir. Bu baskıcı yönetime karşı olarak, “meşrutiyet” isteğiyle “İttahat ve Terakki”, “Jeune Turc” adı altında bir siyasal örgütlenme gelişir.

Yakup Kadri hangi dönem?

Yakup Kadri Karaosmanoğlu
Ölüm13 Aralık 1974 (85 yaşında) Ankara, Türkiye
MeslekYazar · şair · diplomat · gazeteci
Eğitimİstanbul Hukuk Mektebi (terk)
DönemMillî Edebiyat · Cumhuriyet
5 satır daha

Sodom ve Gomore hangi bakış açısıyla yazılmıştır?

Sodom ve Gomore , çöküşün getirdiği bir çürümenin romanıdır. İmparatorluğun çöküşüyle, Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet'e geçişi anlatmaktadır.Olaylar sorunsal bakış açısıyla anlatılmaktadır.Yakup Kadri bu olayları anlatırken somutlaştırarak anlatır.

Lut Gölü ismi nereden gelir?

Lut Gölü ismini Lut Peygamber'den alıyor. Hz. Lut'un peygamber olarak gönderildiği, Lut Kavmi'nin yaşadığı Sodom ve Gomore şehirleri Eski Ahit'in Tekvin kitabında günahkar kentler olarak anlatılıyor.

Lut kavmi taş olan insanlar nerede?

Kavmin yaşadığı yer ise bugün Kızıldeniz'in kuzeyinde Ürdün-İsrail sınırında Lût Gölü yakınlarında olduğu arkeolojik incelemelerle belirlenmiştir. Bu şehrin, Eski Ahit'te adı geçen "Sodom" olduğu kesinlik kazanmıştır.

Naim Efendi ve Seniha hangi romanda?

Kiralık Konak, Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Osmanlı Devleti'nin çöküş döneminde, İstanbul'da Batılılaşma ile geleneksel değerlerin, kuşaklar arasında farklılaşan değer yargılarının, yaşam biçimlerinin çatışmasını irdeleyen bir romanıdır. Romandaki konağın sahibi Naim Efendi'dir .

Kiralık Konak Yakup Kadri Karaosmanoğlu kac sayfa?

Kiralık Konak Bütün Eserleri 4
Derleyici:Atilla Özkırımlı
Yayın Tarihi:05.09.2018
ISBN:9789754700084
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:232
3 satır daha

Kiralık Konak romanında ne anlatılır?

1922 yılında yayımlanmış olan Kiralık Konak kitabı Osmanlı Devletinin çöküş döneminde İstanbul'daki batılılaşma ve geleneksel değerlerin kuşak farklılıklarını anlatan bir romandır. Nur Baba adlı romanı ile aynı yılda yayımlanmıştır.