Müdür ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Müdür ne demek TDK?
  2. Müdür nedir tanımı?
  3. Mudir ne demek?
  4. Müdür kelimesinin kökü nedir?
  5. Yönetici demek ne demek?
  6. Mücrim gibi ne demek?
  7. Müdür ne iş yapar?
  8. Müdür ve genel müdür?
  9. Fikri Müdir ne demek?
  10. Osmanlıca müdür ne demek?
  11. Okul Türkçe bir kelime mi?
  12. Argoda zibidi ne demek?
  13. Yönetici nedir kime denir?
  14. Yönetici kime denir?
  15. Ikbalime ne demek?
  16. Zulmet gah ne demek?
  17. Okul müdürü ne kadar maaş alır?
  18. Eski Türkçede müdür?

Müdür ne demek TDK?

a. 1. İdare eden, yöneten: “Yazı işleri müdürleri böyle öyküler istiyorlar.” -N. Cumalı.

Müdür nedir tanımı?

Genel Müdür, şirketin yasal temsilcisidir ve şirket işletmelerinin yönlendirilmesi ve yönetimin sorumlu kişidir. Şirketin emanet edildiği en yetkili kişidir. ... Şirketin düzenli olarak yönetim faaliyetleri gerçekleştirmek.

Mudir ne demek?

sıf. (Ar. mudrir “idrar söktürücü”den mudirr) İdrar söktürücü, müdrir (ilâç).

Müdür kelimesinin kökü nedir?

Müdür kelimesi Türkçe'de "çeviren" anlamına gelir. Arapça dwr kökünden gelen mudīr مدير z "çeviren" sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça idārat إدارة z "çevirme, döndürme" sözcüğünün ifˁāl vezni (IV) failidir.

Yönetici demek ne demek?

Yönetici; mal ve hizmet üretimi için üretim faktörlerinin bir araya getirilmesini yöneten kişidir. Bir yönetici aynı zamanda girişimci olabilir ya da bir girişimci adına ücret karşılığında bu işi üstlenmiş olabilir.

Mücrim gibi ne demek?

Mücrim sözcüğü Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre; "suçlu, suç işleyen" anlamına gelmektedir.

Müdür ne iş yapar?

Müdür; kanun, tüzük, yönetmelik, yönerge, program ve emirlere uygun olarak okulun bütün işlerini düzenlemeye, yürütmeye ve denetlemeye yetkilidir. Müdür, kalite yönetimi anlayışına uygun olarak okulun yönetilmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesinden sorumludur.

Müdür ve genel müdür?

Genel müdür, bir şirket, Sivil toplum kuruluşu veya kâr amacı gütmeyen kuruluş içinde yüksek mevkide bulunan kişidir. Terim, dünya çapında birçok ülkede yaygın olarak kullanılmaktadır, ancak çeşitli anlamlara sahiptir.

Fikri Müdir ne demek?

Adnan Bensel'den öğrendiğim kavramların başında “fikr-i müdîr” gelir. İnsanın zihninde, onun düşünmesini, belli bir sorunu anlaması ve çözüm geliştirmesini belirleyen bir “yöneten fikir” vardır. O değişmedikçe, insan çözemediği sorunları bin yıl düşünse de çözemez.

Osmanlıca müdür ne demek?

müdir / müdîr. (Müdür) İdâre eden. Çeviren bakan. İdareden anlayan.

Okul Türkçe bir kelime mi?

Okul sözcüğü Türkçe "okumak" kökünden, muhtemelen Fransızca école tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. (ekol) sözcüğüne benzetilerek, serbest çağrışım yöntemiyle türetilmiştir. ... Türkçede Arapça kökenli mektep kelimesi de okul anlamında kullanılır.

Argoda zibidi ne demek?

Zibidi sözcüğü bazı kişiler için kullanılan bir sözcüktür. ... Zibidi sözcüğünü araştıranlar, doğru anlamları öğrenmek istiyor. Zibidi sözcüğünün TDK anlamı, zamansız davranışlar yana kimsedir. Yersiz ve zamansız yapılan tüm davranışlar sergileyen kimselere zibidi sözcüğü kullanılır.

Yönetici nedir kime denir?

Aslında hayatın her alanında yöneticilik kavramı aynı temelden yola çıkar: Yönetme işini yapan kişidir yönetici. İş hayatında, en basit anlatımı ile sorumlu olduğu işletmeyi çalıştıran kişidir. Kurulu sistemin düzgün ve doğru işleyişi yöneticinin işidir.

Yönetici kime denir?

İyi soru soran, iyi dinleyen, empati becerisi yüksek, büyük grupların önünde etkin konuşabilen, potansiyeli ortaya çıkarabilen, vizyon sahibi, temsil ettiği değerleri hayata geçiren, dürüst, çalışanlara ilham verebilen, onları değerli hissettiren, etkileme gücüne sahip, mizahı etkin kullanan, başkalarını geliştiren, ...

Ikbalime ne demek?

İlk Anlamı: Baht açıklığı, şans. ''Seninle tanıştığımdan beri ikbalim açıldı.'' ''Seni bu ikbalde görmek beni hem gururlandırdı, hem de mutlu etti.'' ... İdbar kelimesiyle zıt anlamlı olan ikbalim, gelecekteki şans ve mutlu olma ihtimali anlamına gelir.

Zulmet gah ne demek?

Zulmet-gâh (-geh) ( ﻇﻠﻤﺖ ﮔﻪ– ﻇﻠﻤﺖ ﮔﺎﻩ) tür. i. (Fars. yer bildiren -gāh > -geh ekiyle) Karanlık yer: Lem'a-i feyz-i Hazret-i Mevlâ / Vere zulmet-geh-i derûna ziyâ (Sâlim Tezkiresi).

Okul müdürü ne kadar maaş alır?

Okul müdürleri göreve ilk başladıkları anda lira maaş alırlar. Bu maaş ile göreve başlayan okul müdürleri deneyim ve tecrübe kazandıkça ortalama lira maaş alırlar. Görevlerinde hızla ilerleyen okul müdürleri ilerleyen zamanlarda lira maaş alma imkanına sahip olurlar.

Eski Türkçede müdür?

müdir / müdîr (Müdür) İdâre eden. Çeviren bakan. İdareden anlayan. İdare memuru.