Mütevazi TDK nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Mütevazi TDK nasıl yazılır?
  2. Nacizane kelimesi nasıl yazılır?
  3. Imla nasıl yazılır?
  4. Mütevazi mi mütavazi mi?
  5. Mütevazi ne demek mütevazı?
  6. Ben nacizane ne demek?
  7. Imlâ mı imla mı?
  8. K harfi nasıl okunur?
  9. Bir kaç tane?
  10. Birkaç kez nasıl yazılır TDK?
  11. Mütevazi mütevazı mı?
  12. Mütevazi ile mütevazı arasındaki fark nedir?
  13. Mütevazi ne demek cümle içinde?
  14. Fazla mütevazi olma gerçek sanırlar ne demek?
  15. Nacizane Türkçe ne demektir?
  16. Nacizane ve acizane ne demek?

Mütevazi TDK nasıl yazılır?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Mütevazi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Mütevazı şeklinde olmalıdır.

Nacizane kelimesi nasıl yazılır?

NACİZANE NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre bu kelimenin doğru yazımı ''nacizane" olarak yazılır. Aşağıda cümle içerisinde doğru örnekleri görebilirsiniz. DOĞRU KULLANIM: Sizden nacizane bir isteğim olacak, eğer beni dinlerseniz...

Imla nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle İmlağ şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı İmla şeklinde olmalıdır.

Mütevazi mi mütavazi mi?

Doğru kaynaklara göre mütavazi mi mütevazi mi? Merak edilen doğru yazılışını detaylarıyla derledik. Arapça kökenli olan ve hem gösterişsiz hem de alçakgönüllü anlamına gelen kelime mütevazı iken mütevazi ile karıştırılmaktadır. Kelimenin ise doğru yazılışı 'Mütevazi' olmaktadır.

Mütevazi ne demek mütevazı?

TDK ya göre mütevazi kelimesinin anlamları şunlardır: Mütevazi: Birlerine paralel anlamını ifade eden sıfat. Mütevazı: Gösterişsiz, alçak gönüllü anlamında olan sıfat.

Ben nacizane ne demek?

Kelime zaten anlam itibariyle de haddi olmayarak, çok önemsiz bir şey demektir. Cümle içinde genelde "nacizane tavsiyem", "nacizane fikrim" şeklinde kullanıldığı görülmektedir. Kişiler kendisini övmeden ya da bilmişlik taslamadan konuşmak durumunda hissettiklerinde kullanılan bir sözcüktür.

Imlâ mı imla mı?

Birileri “yazım” sözcüğünü içine sindiremiyor, ille de “imla” diyor; hatta onunla da yetinmeyip “imlâ” diye yazılmasını buyuruyor. Ötekiler “yazım” diye diretiyor. ... Kılavuzun adı “yazım” olarak kullanılıyor ve henüz değiştirilmemişse de kurumun tavrı, “imla” sözcüğünü yeğlemesinden kesin olarak anlaşılmakta.

K harfi nasıl okunur?

Alfabemizdeki 'k' harfinin adı ve okunuşu kılavuzda 'ke' olarak belirlenmiştir. Ancak MGK (Me Ge Ka), TCK (Te Ce Ka), TSK (Te Se Ka), SSK (Se Se Ka), PKK (Pe Ka Ka) gibi bazı kısaltmalardaki k harfinin, basın organlarında, bilimsel yayınlarda ve mevzuatta 'ka' olarak okunması yaygınlaşmıştır.

Bir kaç tane?

Bir kaç nasıl yazılır sorusunun TDK'ya göre cevabı: "birkaç" şeklindedir. Bir kelimesinin birleşik yazılma kuraı vardır, ancak ''bir şey'' gibi kelimeler de bunun istisnasıdır. TDK'ya göre birkaç kelimesi birleşik yazılır.

Birkaç kez nasıl yazılır TDK?

BİRKAÇ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin “birkaç mı, bir kaç mı” olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı birkaç şeklinde olmalıdır. Yani bitişik yazılmalıdır.

Mütevazi mütevazı mı?

Mütevazi en çok karıştırılan kelimelerden biridir. ... Arapça kökenli olan ve hem gösterişsiz hem de alçakgönüllü anlamına gelen kelime mütevazı iken mütevazi ile karıştırılmaktadır. Kelimenin ise doğru yazılışı 'Mütevazi' olmaktadır.

Mütevazi ile mütevazı arasındaki fark nedir?

TDK ya göre mütevazi kelimesinin anlamları şunlardır: Mütevazi: Birlerine paralel anlamını ifade eden sıfat. Mütevazı: Gösterişsiz, alçak gönüllü anlamında olan sıfat.

Mütevazi ne demek cümle içinde?

Mütevazı kelimesi cümle içinde genelde alçak gönüllü, gösterişsiz anlamına kullanılır. Bazı insanlar yaptıkları işler ile övünmeyi sevmez yapıp sadece sunarlar. Bununla övünmez ben yaptım diye bağırmazlar. İşte bu insanlar için genelde alçak gönüllü ve mütevazı kelimesi oldukça sıklıkla kullanılır.

Fazla mütevazi olma gerçek sanırlar ne demek?

Kimsenin bir şeyinde gözü olmayan, kendi çalışıp kazanmaktan yana olan.

Nacizane Türkçe ne demektir?

Naçizane TDK sözlüğünde haddi olmayarak anlamındadır. Bir diğer anlamı ise çok küçük, önemsiz bir şey olarak anlamındadır.

Nacizane ve acizane ne demek?

Acizane kelimesi söz söyleyen kişinin tevazu göstermek için kullandığı kelimedir... Yetersizce, aciz durumda gibi anlamlar taşıyıp nezaket için söylenir... Naçizane kelimesi önemsiz bir şey olarak, haddi olmayarak anlamı taşır ve genelde söz söyleyenin özelliğini değil söz söyleyenin sözünü vurgular.