Regaip Kandili'nde hangi tesbihler çekilir?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili'nde hangi tesbihler çekilir?
  2. Regaip Kandili'nde hangi sureler okunmalı?
  3. Berat Kandili hangi sure okunur?
  4. Mevlit Kandili'nde hangi zikirler yapılmalı?
  5. Berat Kandili gecesi Kuranda ne Okumali?
  6. Mevlid Kandili'nde neler yapılır?

Regaip Kandili'nde hangi tesbihler çekilir?

İşte Regaip Kandilinde çekilecek tesbihler... 3 aylarda 111 defa 'Allahümme Salli Ala Muhammed' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirilir. Daha sonra 1660 defa 'Ya Allah' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere 'La İlahe İllallah', 100 kere de 'Muhammedürresulullah' diye bu tesbihe devam edilir.

Regaip Kandili'nde hangi sureler okunmalı?

Okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi'smi'llâhi'r- rahmâni'r- rahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi'l-îmân ve yessir lenâ bi'l- kur'ân.”

Berat Kandili hangi sure okunur?

Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üçkere Yasin sûresi ve her birinin sonunda aşağıdaki Berât duâsı okunmalıdır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyyetiyle okunacaktır.

Mevlit Kandili'nde hangi zikirler yapılmalı?

Mevlid Kandili'nde günahların affına vesile olan Tesbih namazını kılabilmek için şu tesbihi ezbere bilmek gerekir: "Sübhânallâhi vel-hamdü lillâhi ve lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhil-aliyyil-azıym."

Berat Kandili gecesi Kuranda ne Okumali?

BERAT KANDİLİNDE YAPILMASI GEREKEN İBADETLER “Şa'ban-ı şerîfin onbeşinci, Berât gecesi akşam namazından sonra üçkere Yasin Sûresi ve her birinin sonunda bu Berât duâsı okunacaktır. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah'ın saîd kullarından olmak niyetiyle okunacaktır.

Mevlid Kandili'nde neler yapılır?

Mübarek kandil gecesinde neler yapılır, nasıl ibadet edilir? Kandil gecesinde bol bol Kuran'ı Kerim okunmalı, Hz. Peygambere salat ü selamlar getirilmeli, geçmişle ilgili tövbeler edilmeli, bol bol zikirde bulunulmalıdır. Sosyal olarak küs ve dargın olanların da barışmaları gerekmektedir.