CİMER şikayet nereye gider?

İçindekiler:

  1. CİMER şikayet nereye gider?
  2. Bimer'e nasıl şikayet edilir?
  3. Cimere nasıl şikayet edilir?
  4. Valiliğe şikayet nasıl yapılır?
  5. Cimere nasil dilekce yazilir?
  6. CİMER nasıl işliyor?
  7. Bimeri nasıl arayabilirim?
  8. CİMER nedir ne işe yarar?
  9. CİMER şikayetlerini kim okuyor?
  10. Mahkemeye şikayet dilekçesi nasıl yazılır?
  11. Şikayet Nasıl Yapılır?
  12. CİMER kac gunde cevap verir?
  13. CİMER e yapılan şikayet kaç günde sonuçlanır?

CİMER şikayet nereye gider?

(Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi), yurttaşların talep, ihbar ve şikâyetlerini doğrudan cumhurbaşkanlığına iletilmesi amacıyla kurulan bir web servisidir. CİMER sayesinde vatandaşlar şikayet, istek, talep, öneri vb. ilgili bildirimlerini Cumhurbaşkanlığına bağlanan İletişim Merkezine iletebiliyor.

Bimer'e nasıl şikayet edilir?

Bimer'e şikayet yazmak isteyenlere sunulan bazı servisler bulunuyor. E-devlet üzerinden veya 150 hatlı numara aranarak şikayetler direkt olarak yapılabilir.

Cimere nasıl şikayet edilir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

Valiliğe şikayet nasıl yapılır?

ALO 150 hattı, BİMER'in internet uygulamasını kullanmak istemeyen vatandaşlarımız için açılmış olan bir şikâyet hattıdır. Bu şikâyet hattını aradığınızda ikâmet ettiğiniz ilin valiliğindeki görevli kişi sizinle ilgilenir. Şikâyetinizi alan kişi, ilgili bakanlığa ya da kuruma şikâyetinizi iletir.

Cimere nasil dilekce yazilir?

CİMER'e yazılacak olan şikayet ve talep dilekçelerinde, öncelikli olarak gereksiz detaylara girmeden istenilen talep veya şikayet açık ve net bir şekilde yazılmalıdır. CİMER şikayet ve talep dilekçesinin anlaşılır olması, talep veya şikayetin daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacaktır.

CİMER nasıl işliyor?

CİMER merkezinde doğrudan Cumhurbaşkanlığı'nın bulunduğu bir sistem çerçevesinde vatandaşların kamu yönetiminden şikâyetlerini sonlandıran ve istek ve önerilerini toplayarak onları çözüme ortak eden bir araçtır. Böylece kamu yönetiminin eylem ve işlemleri üzerindeki demokratik denetim mekanizmalarını güçlenmektedir.

Bimeri nasıl arayabilirim?

Dilerseniz ALO 150 numaralı telefonu arayarak da BİMER üzerinden başvuru yapabilir, veya yaptığınız başvurunun takibini yapabilirsiniz.

CİMER nedir ne işe yarar?

Pek çok kişi cimer nedir sorusunun yanıtını merak ediyor. Vatandaşların talep ve ihbar ile beraber şikayetlerini direkt olarak Cumhurbaşkanlığı'na iletebilmesi için hazırlanmış olan sisteme CİMER denmektedir. Aynı zamanda bunu bir web servisi olarak da dile getirmek mümkün.

CİMER şikayetlerini kim okuyor?

CİMER, dilekçe hakkı ve bilgi edinme hakkının kullanımı için oluşturulan elektronik bir kamu hizmeti aracıdır. Bilgi iletişim teknolojileri imkânlarından yararlanılarak oluşturulan CİMER'e yapılan tüm başvurular İletişim Başkanlığı tarafından takip edilebilmektedir.

Mahkemeye şikayet dilekçesi nasıl yazılır?

Şikayet dilekçesinde şikayette bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, şikayet edilen şüphelinin belli ise kimlik ve iletişim bilgileri yazılır. Suçun kim tarafından işlendiği belli değil ise şikayet faili meçhul olarak yapılır. Bunların yanında şikayet dilekçesine belli ise suç tarihi yazılmalıdır.

Şikayet Nasıl Yapılır?

Şikayet dilekçesinde şikayette bulunan kişinin kimlik ve iletişim bilgileri, şikayet edilen şüphelinin belli ise kimlik ve iletişim bilgileri yazılır. Suçun kim tarafından işlendiği belli değil ise şikayet faili meçhul olarak yapılır. Bunların yanında şikayet dilekçesine belli ise suç tarihi yazılmalıdır.

CİMER kac gunde cevap verir?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER e yapılan şikayet kaç günde sonuçlanır?

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına CİMER'e başvurulan şikâyet, istek ve taleplerin cevaplanması zorunludur. Bu başvurulara 2 hafta içerisinde dönüş yapılması gerekiyor. Eğer ki 2 hafta içinde dönüş yapılmayan başvurulara en geç 30 gün içerisinde dönüş yapılması kanunen zorunlu olmaktadır.