Chia tohumu suda nasıl kullanılır?

İçindekiler:

  1. Chia tohumu suda nasıl kullanılır?
  2. Chia tohumu cayi nasıl tüketilir?
  3. Chia tohumu nedir nasil yenir?
  4. Ciya tohumunun yan etkileri nelerdir?
  5. Chia tohumu ne zaman kullanılır?
  6. Chia tohumu nasıl Jelleşir?

Chia tohumu suda nasıl kullanılır?

Chia tohumlarını ıslatmak için bir fincan suya yaklaşık 1.5 yemek kaşığı chia tohumu katın ve yaklaşık 1 saat bekletin. Chia tohumu kendi ağırlığının 10 – 12 katı kadar su tutabildiğinden su kaybını önlemek için uygundur. Böylece özellikle sporcular ve yoğun fiziksel aktivitelerde bulunanlar için ideal bir besindir.

Chia tohumu cayi nasıl tüketilir?

Yapılışı: 1 fincan kadar kaynattığınız suyun içine 2 çay kaşığı chia tohumu ekleyin ve yeniden kaynatmaya gerek kalmadan 10 dakika bekleterek demleyin. Yemek yemeden yaklaşık 10 dakika önce tüketmek kilo vermenize yardımcı olacaktır. İçecek hazır olur olmaz tüketilmelidir.

Chia tohumu nedir nasil yenir?

Chia tohumu genellikle çiğ olarak tüketilir. En yaygın kullanım şekli yulaf ezmesi, yoğurt, salata, smoothie ve meyve karışımları gibi gıdalara eklenmesi şeklindedir. Çiğ olarak baharat gibi farklı yemeklere eklenerek de kullanılabilir. Chia tohumuna çorba ve soslarda da yer verebilirsiniz.

Ciya tohumunun yan etkileri nelerdir?

Aşırı tüketilen chia tohumunun zararları şu şekildedir; - Chia tohumunun aşırı tüketilmesi halinde yan etkiler olarak kabızlık, ishal ve şişkinlik gibi durumlar yaşanabilir. - Chia tohumu yüksek derecede omega 3 içerdiği için kanın incelmesine neden olabilir. Bu gibi durumda da düşük tansiyon sorunu ortaya çıkar.

Chia tohumu ne zaman kullanılır?

Günlük olarak 1-2 yemek kaşığı chia tohumu tüketmek bir gün içinde gereken vitamin kalsiyum magnezyum vs. kişinin ihtiyacını karşılayarak zengin çeşitleri ile içerikler sunar. Gün içinde bu tohumu 1 kez kullandıktan sonra bu kullanımı artırmak oldukça zararlıdır.

Chia tohumu nasıl Jelleşir?

Chia tohumu sıvı besinlerdeki suyu çekerek şişer ve jelleşir. Süt içinde 10-12 saat beklettiğinizde chia puding kıvamı elde edebilirsiniz.