Akademik teşvik ödemesi ne kadar?

İçindekiler:

  1. Akademik teşvik ödemesi ne kadar?
  2. Akademik Teşvik 2021 en az kaç puan?
  3. Akademik teşvik ödeneği ne zaman ödenecek?
  4. Akademik Teşvik yönetmeliği değişecek mi?
  5. Akademik Teşvik ne demek?
  6. Teşvik politikaları nelerdir?
  7. Atıflar nasıl tespit edilir?
  8. Uluslararası Bildiri kaç puan?
  9. Akademik Teşvik Yöksis ne zaman açılacak?
  10. Akademik Teşvik başvuruları nereye yapılıyor?
  11. Akademik teşvik ödeneği puan ne anlama geliyor?
  12. Akademik puan nedir?
  13. Akademik Teşvik almak için en az kaç puan gerekir?
  14. Teşvik türleri nelerdir?
  15. Teşvik çeşitleri nelerdir?
  16. Makaleye yapılan atıflar nasıl bulunur?
  17. Makaleye atıf nasıl yapılır?
  18. Uluslararası kitap editörlüğü kaç puan?
  19. Doçent olmak için kaç puan?
  20. Yöksis öğrenci şifresi nasıl alınır?

Akademik teşvik ödemesi ne kadar?

MADDE 7- (1) Akademik teşvik ödemesi, en yüksek Devlet memuru brüt aylık tutarının; profesör kadrosunda bulunanlar için 0'üne, doçent kadrosunda bulunanlar için 'ına, yardımcı doçent kadrosunda bulunanlar için €'ine, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacısı ...

Akademik Teşvik 2021 en az kaç puan?

(3) Akademik teşvik ödeneğinin ödenebilmesi için akademik teşvik puanının en az otuz olması gerekir.

Akademik teşvik ödeneği ne zaman ödenecek?

18 Aralık 2020. - tarihleri arasında yapılacaktır. Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği'nin 4'üncü maddesinin 3'üncü fıkrası uyarınca Başkanlığımız Akademik Teşvik Komisyonunca hazırlanan “2021 yılı Akademik Teşvik Ödeneği Başvuru Takvimi” aşağıda belirtilmiştir.

Akademik Teşvik yönetmeliği değişecek mi?

a) Öğretim elemanlarına 2914 sayılı Kanun ve 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu uyarınca aylık ödendiği sürece yapılır. ... MADDE 11- (1) 16 tarihli ve 2016/9714 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Akademik Teşvik ne demek?

Bildiğiniz üzere, 6564 sayılı Kanunun 2 nci maddesi ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanununa eklenen ek 4 üncü maddede; "Her bir takvim yılı için, bir önceki yıl, bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte yurt içinde veya yurt dışında sonuçlandırılan proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent ile ...

Teşvik politikaları nelerdir?

Temel amaçlar açısından değerlendirme gerekirse teşvik politikaları ile, yatırım ve üretimi artırmak, ihracatı desteklemek, uluslararası rakiplere karşı rekabet gücü kazanmak, yabancı sermayeyi ülkeye çekmek, ekonomik kalkınmayı hızlandırmak, bölgesel dengesizlikleri gidermek, girişimci riskini azaltmak, Ar-Ge ...

Atıflar nasıl tespit edilir?

Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
  1. Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
  2. Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Daha fazla öğe...

Uluslararası Bildiri kaç puan?

a. Uluslararası bilimsel toplantıda sunulan ve bilim alanına katkı sağlayan sözlü bildiri (3 puan). b. Ulusal bilimsel toplantıda sunulan ve bilim alanına katkı sağlayan sözlü bildiri (2 puan). Bu madde kapsamında en az 5 puan almak zorunludur, en fazla 10 puan alınabilir.

Akademik Teşvik Yöksis ne zaman açılacak?

Üniversitemiz öğretim elemanlarının 2020 yılı Akademik Teşvik Ödeneği başvuru süreci, 04.01.2021 tarihinde başlayacaktır. Puan hesaplaması, YÖKSİS Akademik Teşvik Robotu ile yapılacaktır. Teşvik ödeneği takvimi aşağıdaki gibi belirlenmiştir.

Akademik Teşvik başvuruları nereye yapılıyor?

1. 2020 yılı Akademik Teşvik Ödeneği başvurusu için öğretim elemanları 01.01.2020 – 31.12.2020 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri ve Faaliyet Tablosunda yer alan akademik faaliyetlerini YÖKSİS'e (https://yoksis.yok.gov.tr/ “Özgeçmiş Oluşturma” menüsünden) girmelidir.

Akademik teşvik ödeneği puan ne anlama geliyor?

Akademik Teşvik Puanı: Bu hesaplama, öğretim elemanının her bir faaliyet türünün alt faaliyetinden dolayı almış olduğu oranların toplamı ile her bir akademik faaliyet türü için belirlenmiş olan (30) puanın çarpılması sonucu elde edilir [Akademik faaliyet türü puanı = alt faaliyet oranları toplamı x 30]."

Akademik puan nedir?

Uluslararası hakemli dergilerde başka yazarlar tarafından yapılan 20'ye kadar olan her bir atıf için 1,5 puan, 20'den sonraki her bir atıf için 3 puan verilir. ... Ulusal hakemli dergilerde başka yazarlar tarafından yapılan 20'ye kadar olan her bir atıf için 1 puan, 20'den sonraki her bir atıf için 2 puan verilir.

Akademik Teşvik almak için en az kaç puan gerekir?

Akademik teşvik puanının en az 30 olması gerekir. faaliyet puanı) ise yüz puanı geçemez. her ne ad altında olursa olsun yapılan benzeri ödemelerin hesabında dikkate alınmaz. toplanmasıyla akademik teşvik puanı hesaplanır.

Teşvik türleri nelerdir?

1- AMAÇLARI AÇISINDAN TEŞVİKLER Yöneldiği amaçlar açısından teşvikler: Ekonomik amaçlı teşvikler, Sosyal amaçlı teşvikler. Teknik ve idari amaçlı teşvikler şeklinde sınıflandırılmaktadır (Bıyık ve Kıratlı, 2000:10).

Teşvik çeşitleri nelerdir?

TEŞVİK UNSURLARI
  • KDV İstisnası Satın alınacak makine ve teçhizat için KDV ödenmemektedir.
  • Gümrük Vergisi Muafiyeti. ...
  • Kurumlar Vergisi İndirimi. ...
  • Sosyal Sigortalar Prim Desteği (İşveren Payı) ...
  • Sosyal Sigortalar Prim Desteği (Çalışan Payı) ...
  • Gelir Vergisi Stopajı Desteği. ...
  • Faiz Oranı Desteği. ...
  • Arazi Tahsisi.
Daha fazla öğe...

Makaleye yapılan atıflar nasıl bulunur?

Google akademik ile bilimsel çalışmalarınıza yapılan atıfları öğrenmek için;
  1. Adım 1 : Öncelikle gmail hesabınıza giriş yapın ve ardından https://scholar.google.com.tr/ adresine gidiniz.
  2. Adım 2 : Alıntılarım sekmesine tıkladıktan sonra gelen sayfada gerekli bilgileri doldurun :
Daha fazla öğe...

Makaleye atıf nasıl yapılır?

Doğrudan yapılan atıf, alıntılanan cümle(ler)nin kaynaktan bire bir aynı şekilde aktarılmasıdır. Doğrudan yapılan atıflarda, alıntı yapılan kısımlar orijinal kaynaktaki ile aynı heceleme, yazım ve noktalamaya sahip olmalıdır. Orijinal kaynakta heceleme hatası olsa bile değiştirilmeden aynen bırakılmalıdır.

Uluslararası kitap editörlüğü kaç puan?

a. Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap (15 puan), b. Tanınmış uluslararası yayınevleri tarafından yayımlanmış kitap editörlüğü (10 puan), c.

Doçent olmak için kaç puan?

Adayın, doçentlik sonrasındaki yayınlarından en az 60 puan alması koşuluyla akademik puanlama sistemindeki tüm maddelerden 100 puanı tamamlamış olması gerekir. Bunlara ek olarak, en az 1 yüksek lisans veya doktora tezi yönetmiş olması gereklidir.

Yöksis öğrenci şifresi nasıl alınır?

Yükseköğretim Bilgi Sistemine (YÖKSİS) giriş yaparken sistem 11 haneli T.C. Kimlik Numaranızı ve YÖKSİS şifrenizi girmenizi istemektedir. YÖKSİS şifrenizi üniversitelerin personel bilgi işlem bürolarından temin edebilirsiniz.