Artırmak ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Artırmak ne demek TDK?
  2. Artırmak nasıl yazılır?
  3. TDK İş birliği nasıl yazılır?
  4. Artırmak ne demek?
  5. Metod nasıl yazılır TDK?
  6. Ön görmek nasıl yazılır?
  7. Arttırır mı doğru mu?
  8. Artirici ne demek?
  9. Metod ne anlama gelir?
  10. Terkedip nasıl yazılır?
  11. Enstitü nasıl yazılır?
  12. Ön görü nasıl yazılır TDK?
  13. Ön görmek ne?

Artırmak ne demek TDK?

tdk'ya göre özet olarak iki kelime de "çoğaltmak" anlamına geliyor. yalnızca "artırmak" kelimesinin ek olarak "biriktirme" anlamı da mevcut.

Artırmak nasıl yazılır?

ARTIRMAK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "arttırmak, artırmak mı" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı Artırmak şeklinde olmalıdır.

TDK İş birliği nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre İş birliği kelimesinin doğru yazılışı ayrıdır. İş birliği sözcüğü cümle içerisinde örneklerini de hemen aşağıdan bulabilirsiniz. Yaşları otuzu geçmemiş olmak şartı ile her çeşit grupla iş birliğine hazırdılar.

Artırmak ne demek?

ARTTIRMAKARTIRMAK Belli bir ölçünün üstüne çıkarmak, yükseltmek: “Suyun basıncını biraz daha arttıralım mı?” “Fazla heyecan hastanın çarpıntısını arttırıyor.”

Metod nasıl yazılır TDK?

METOT NASIL YAZILIR? Bu kelimenin "metot mu , metod mu?" olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı metot şeklinde olmalıdır.

Ön görmek nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Ön görmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Öngörmek şeklinde olmalıdır.

Arttırır mı doğru mu?

Bu kelime genellikle Arttırmak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Artırmak şeklinde olmalıdır.

Artirici ne demek?

Afrodizyak veya aşk ilacı, tüketildiğinde libidoyu arttıran bir maddedir. Afrodizyaklar, doğurganlık sorunlarını veya ereksiyon bozukluğu gibi ikincil cinsel işlev bozukluklarını ele alan maddelerden farklıdır. Bu adlandırma Yunan mitolojisinde aşk ve güzellik tanrıçası olan Afrodit'ten gelir.

Metod ne anlama gelir?

Metot, (Fransızca Méthode 'dan) bir amacın gerçekleştirilmesi için izlenen yol ya da usuldür. Yöntem, düzen, tarz, usul.

Terkedip nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle terkedip şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı terk edip şeklinde olmalıdır.

Enstitü nasıl yazılır?

ENSTİTÜ NE DEMEK: Bir üniversiteye bağlı veya bağımsız bir kuruluş olarak genellikle araştırma yapan ve bazı durumlarda öğretime de yer veren eğitim kurumu. ENSTİTÜ NASIL YAZILIR? Bu kelimenin enstitü mü, ensitü mü olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı enstitü şeklinde olmalıdır.

Ön görü nasıl yazılır TDK?

Bu kelime genellikle Ön görü şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Öngörü şeklinde olmalıdır.

Ön görmek ne?

(-i) İleride olması gerekeni göstermek, önceden kararlaştırmak, ilerisi için düşünmek, göz önünde tutmak, derpiş etmek: “Bilindiği üzere, bu antlaşmalar, Osmanlı Devleti'nin taksimini öngörüyordu.” -A.