Rehabilitasyon hizmetlerinin amacı nedir?

İçindekiler:

  1. Rehabilitasyon hizmetlerinin amacı nedir?
  2. Tıbbi rehabilitasyon hizmetleri nelerdir?
  3. Sosyal rehabilitasyon hizmetleri nelerdir?
  4. Rehabilitasyon sağlık hizmeti nedir?
  5. Esenlendirici sağlık hizmeti nedir?
  6. Basamaklı sağlık hizmeti nedir?
  7. Kamu sağlık hizmeti nedir?
  8. Koruyucu sağlık hizmetleri kaç ana basamakta gerçekleştirilir?
  9. 2 basamak sağlık hizmeti nedir?

Rehabilitasyon hizmetlerinin amacı nedir?

Rehabilitasyonda amaç, bireyin fonksiyonel kapasitesini artırmak, özürlülüğü önlemek ve iyileştirmek, bireyin günlük yaşamda bağımsız duruma gelmesini sağlamak ve yaşam kalitesini artırmaktır.

Tıbbi rehabilitasyon hizmetleri nelerdir?

1. Tıbbi (fiziksel) rehabilitasyon: Bedensel kalıcı bozukluk ve engelliliklerin düzeltilmesi, yaşam kalitesinin arttırılması amacıyla verilen hizmetlerdir.

  • Postür bozukluklarının düzeltilmesi,
  • Ekstremite protezlerinin kullanılması,
  • İşitme, görme vb. problemlerinin en aza indirilmesi.

Sosyal rehabilitasyon hizmetleri nelerdir?

Sosyal (mesleki) rehabilitasyon: Engelleri yüzünden çalışamayan kişilere başvurabilecekleri doğrultuda ve alanda iş bulma, iş öğretme ve işe uyum sağlama çalışmalarıdır.

Rehabilitasyon sağlık hizmeti nedir?

İnsan sağlığına zarar veren çeşitli etmenlerin yok edilmesi ve toplumun bu etmenlerin etkilerinden korunması, hastaların tedavi edilmesi, bedensel ve ruhsal yetenek ve becerileri azalmış olanların rehabilite edilmesi için yapılan hizmetlerdir.

Esenlendirici sağlık hizmeti nedir?

Esenlendirici (Rehabilite edici) sağlık hizmetleri; koruyucu ve tedavi edici çabalara karşın gelişen kalıcı bozukluklar ve engelliliğin etkilerini en aza indirmek, kişilerin başkalarına bağımlı olmadan yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen sağlık hizmetleridir.

Basamaklı sağlık hizmeti nedir?

Birinci basamak sağlık hizmeti, sağlığın teşviki, koruyucu sağlık hizmetleri ile teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin bir arada verildiği, bireylerin hizmete kolayca ulaşabildikleri, düşük maliyetle etkin ve yaygın sağlık hizmeti sunumudur.

Kamu sağlık hizmeti nedir?

Sağlık hizmetleri, hastalıkların önlenmesi ve toplumun sağlık statüsünün yükseltilmesi amacına yönelik olarak yürütülen faaliyetlerin yanında, hastalıkların teşhis, tedavi ve rehabilitasyonunu sağlamak için sunulan hizmetlerin bütününü ifade etmektedir.

Koruyucu sağlık hizmetleri kaç ana basamakta gerçekleştirilir?

Çevreye Yönelik Koruyucu Sağlık Hizmetleri ve meslek grupları (çevre mühendisi, kimyager, veteriner hekim, gıda mühendisi vb.) tarafından gerçekleştirilir. Koruyucu sağlık hizmetleri; birincil koruma, ikincil koruma ve üçüncül koruma olmak üzere üç ana basamakta gerçekleştirilir.

2 basamak sağlık hizmeti nedir?

İkinci basamak özel sağlık kuruluşu ifadesinden; Özel Hastaneler Yönetmeliği'ne göre ruhsat almış özel hastaneler ile. Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik kapsamında açılan özel tıp merkezleri ve özel dal merkezleri anlaşılacaktır.