Araba hız göstergesi neyi gösterir?

İçindekiler:

  1. Araba hız göstergesi neyi gösterir?
  2. Hız göstergesi doğru mu?
  3. Hız göstergesi çalışmayan araç muayeneden geçer mi?
  4. Hız sensörü nasıl çalışır?
  5. Km sensörü arızası nasıl anlaşılır?
  6. Otomatik şanzıman hız sensörü ne işe yarar?
  7. Otomatik şanzıman sensörü ne işe yarar?
  8. Motor hız sensörü nedir?

Araba hız göstergesi neyi gösterir?

Hız göstergesi ya da sürat saati, taşıtlarda sürati bildiren gösterge. Aracın birim zamanda katettiği mesafeyi mesafe/zaman formatında sürücüye bildirir.

Hız göstergesi doğru mu?

Avrupa Komisyonu kararına göre hiçbir aracın hız göstergesi, gerçek hızdan düşük olamıyor. Yani bir otomobil gerçekte 70 km/s ile giderken, ibrenin 70'in altında göstermesi yasak. Bu nedenle hız göstergeleri fabrikada bu duruma göre kalibre ediliyor ve arada kurtarma payı bırakılıyor.

Hız göstergesi çalışmayan araç muayeneden geçer mi?

Eğer Çalışmayan hız göstergesi ve kilometre göstergesi çalışmadan muayeneye girerseniz %100 muayeneden geçemeyeceksiniz ve Ağır Kusurlu olarak muayeneden kalacaksınız ve 1 ay içinde tamir ettirip tekrar muayeneye gelmeniz gerekecektir.

Hız sensörü nasıl çalışır?

Sensör, çıkış milinin her bir tur dönmesiyle, 4 atımlı bir sinyal üretir. Sinyal önce gösterge paneli ECU'süne, oradan da motor ECU'süne iletilir, bu 4 lü sinyalin tekrarlanma hızından (frekansından), aracın hızı hesaplanır. Sonuç olarak sensör, dönüş hızı voltaj sinyaline çevirir.

Km sensörü arızası nasıl anlaşılır?

Söz konusu parça bozulduğunda ilk olarak aracınızda arıza lambası yanacaktır....Hız Sensörü Arızasının Belirtileri Nelerdir?

  1. Sensör tamamen bozulmuştur.
  2. Sensörün bağlantı kablolarında bir sıkıntı vardır.
  3. Sensör bağlandı soketinde kopma, korozyon ya da gevşeme söz konusudur.

Otomatik şanzıman hız sensörü ne işe yarar?

Şanzıman hız sensörleri sürüş esnasında yol hızını belirlemek ve şanzımanın gerçek vites oranını hesaplamak için kullanılır. Ayrıca motor ateşleme zamanlaması, hava / yakıt karışım oranı gibi bazı fonksiyonların tam olarak kontrol edilebilmesi için, bu sensörlerden gelen bilgiler diğer sensörler ile karşılaştırılır.

Otomatik şanzıman sensörü ne işe yarar?

Şanzıman Konum Sensörü'nün görevi, araç bilgisayarına (ECU) şanzımanın konumu hakkında bir voltaj sinyali göndermektir. Bu sayede şanzıman ECU tarafından kontrol edilebilir. Vites "Park" veya "Nötr" konumda ise araç çalışır, yanlış vites seçilmişse ECU marş motoruna giden gücü keserek aracın çalışmasını engeller.

Motor hız sensörü nedir?

Motor hız sensörü otomobilinizin mevcut hızını devamlı ölçümleyen bir sistemdir. Okuduğu tüm değerleri ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi)'ne aktarmakla görevlidir. Bu sayede sizler de mevcut hızı gösterge paneli üzerinde görebilir ve kaç km hızla gittiğinizi anlayabilirsiniz.