Dart oyunu nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Dart oyunu nasıl hesaplanır?
  2. Dartta double ne demek?
  3. Dart oklarının özellikleri nelerdir?
  4. Dart rakamları neye göre?
  5. Dart nasıl oynanır ve kuralları?
  6. Dart malzemeleri nelerdir?

Dart oyunu nasıl hesaplanır?

Dart oyununda puanlama için oyun türüne göre tek sayıdan başlanması gerekmektedir. Örneğin 301 veya 501 gibi sayılardan başlanarak atış sayısı kazanıldıkça bu sayılardan puan düşer.

Dartta double ne demek?

Bull içinde kırmızı alan (Inner Circle Bull)'a yapılan atışlar B değerine iki çizgi ya da Double (D) alanına bir çizgi atımı olarak işlenebilir. 20'nin triple alanına yapılan bir atışta skor tahtası üzerindeki T ye bir çizgi atılır.

Dart oklarının özellikleri nelerdir?

Dart (ok), hedefe daha doğru gitmesi için arkasına takılan flight (aparey) ya da tüy ile yaklaşık 16 cm uzunluğundadır. Ok en fazla 30.

Dart rakamları neye göre?

Dart tahtasında 20 sayı dilimi var olup, bu sayılar karışık olarak dizilmiştir. Her sayı diliminin single (tek), double (çift) ve triple (üç katı) alanı vardır. ... Dart oynamak zihinsel bir etkinlik olarak satranca benzer. Oyun; 301, 501, 701 gibi sayılardan düşerek ve sıfırlamak suretiyle bitirilir.

Dart nasıl oynanır ve kuralları?

Dart Kuralları Her oyuncu kendi dartlarıyla atış yapar. Bir atış, üç dartın nişan tahtasına atılmasından oluşur. Oyun tahtasından düşen dart tekrar atılamaz. Atış tamamlanmadan önce nişan tahtasından seken veya düşen dartlar puanlamaya dahil edilmez.

Dart malzemeleri nelerdir?

Dart Ekipmanları Nelerdir?

  • İyi kalitede bir tahta, sisal liflerinden veya yaban domuzu kıllarından ve mantardan oluşur. 18 inç çapında bir pano 20 bölüme ayrılmıştır. ...
  • Oyuncunun arkasında duracağı bir işaret çizgisi olmalıdır . ...
  • Tahtaya sabitlenen teller ve zımbalar örümcekler olarak bilinir.