Fibromiyalji hangi bölüm bakıyor?

İçindekiler:

  1. Fibromiyalji hangi bölüm bakıyor?
  2. Narkotik ağrı kesiciler nelerdir?
  3. Iltihaplı diş ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?
  4. Iltihaplı diş ağrısına hangi antibiyotik?

Fibromiyalji hangi bölüm bakıyor?

Fibromiyalji hastaları teşhis için romatoloji veya fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanına başvurabilirler. Tedavide ise multidisipliner bir yaklaşım gereklidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hekiminin takibinde hastanın tedavileri planlanır. Ayrıca psikiyatri doktoru veya psikolog yardımı da oldukça önemlidir.

Narkotik ağrı kesiciler nelerdir?

Opioid (Narkotik) ağrı kesiciler: Daha güçlü ağrı kesicilerdir. Bu gruptaki ilaçlar morfin, kodein, meperidin (dolantin), fentanil, metadon, oksikodon, hidrokodon vd. Adjuvanlar: Depresyon, epilepsi tedavisinde kullanılan ilaçlarla, kortizon türevi ilaçlar ve lokal anestetikler bu grupta yer alır.

Iltihaplı diş ağrısına hangi ağrı kesici iyi gelir?

Apranax, cataflam, majezik, arveles gibi ağrı kesiciler olabilir ama çoğu zaman ağrı kesici pek fayda etmez. Ağrının sebebi çürük bir dişse bir karanfili ezerek dişin içine koymak da çok hızlı bir çözüm olabilir.

Iltihaplı diş ağrısına hangi antibiyotik?

Penisilin sınıfı: Penisilin tipi ilaçlar, diş enfeksiyonları için yaygın antibiyotik formlarıdır. Buna penisilin ve amoksisilin dahildir. Bazı diş hekimleri, daha inatçı bakterileri ortadan kaldırmaya yardımcı olabileceğinden, klavulanik asit ile amoksisilin kombinasyonunu da önerebilir.