Mağlubiyet kelimesinin eş anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Mağlubiyet kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  2. Hız kelimesinin eş anlamlısı nedir?
  3. Kişi kelimesinin eş seslisi nedir?
  4. Hız kelimesinin Sesteşi nedir?
  5. Hız ve sürat eş anlamlı mıdır?
  6. Basit kolay eş anlamlı mıdır?
  7. Güz eş sesli bir kelime midir?
  8. Kışın eş seslisi var mı?
  9. Teklifin eş anlamlısı nedir teklif?
  10. Teklif eş anlamı nedir TDK?

Mağlubiyet kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Yenilgi kelimesinin eş anlamı olan sözcükler hakkında sizlere yenilgi sözcüğünün anlamlarını derledik. Yenilgi sözcüğünün sahip olduğu anlamlar arasında, hezimet sözcüğü bulunuyor. Hezimet sözcüğü dışında, mağlubiyet kelimesi de tercih edilebilir.

Hız kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Peki, hızlı kelimesinin eş anlamlısı nedir? Hızlının eş anlamlısı hakkında detaylar. Hızlı kelimesi Türkçede çok sık değerlendirilen en önemli sözcüklerden biridir. Bu sözcük için Türk Dil Kurumu eş anlamlı olarak 'çabuk ya da seri' kelimelerini sunuyor.

Kişi kelimesinin eş seslisi nedir?

İnsan ve nefer sözcükleri, kişi kelimesinin yerine kullanılabilecek kelimelerdir. Aynı anlama sahip olan kişi ve er kelimeleri aynı anlamda kullanılabilir. Kişi kelimesinin sahip olduğu anlamlardan biri de, nefer kelimesidir. Nefer kelimesi kişi kelimesiyle aynı anlamı taşıyan bir kelimedir.

Hız kelimesinin Sesteşi nedir?

Hızlı sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler çabuk, dizi, seri ve tez sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir. HIZLI NE DEMEK? Güç kullanarak, şiddetle.

Hız ve sürat eş anlamlı mıdır?

Sürat eş anlamlısı; hız ve çabukluk kelimeleridir. Özellikle hız kelimesi sıkça kullanılır ve tercih edilir. Sürat kelimesi gibi tek başına ya da cümle içerisinde anlam ifade ettiği gibi mecazi anlamda da kullanılmaktadır. Diğer eş anlamı sayılabilecek kelimeler ise; tempo, hızlılık, ivinti gibi kelimelerdir.

Basit kolay eş anlamlı mıdır?

Basit kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı 'kolay' şeklinde tanımlanmaktadır.

Güz eş sesli bir kelime midir?

Güz kelimesinin bir adet eş anlamlı kelimesi bulunmaktadır. Güz kelimesinin anlamlısı " Sonbahar" kelimesidir.

Kışın eş seslisi var mı?

Cevap: Evet, ikisi de eş sesli. -Kış: Kış bir mevsim olduğunu biliyoruz. Kış mevsiminde yani kış aylarında genellikle yağmur yağar, veya kar yağar. Kışın birinci anlamı budur.

Teklifin eş anlamlısı nedir teklif?

Bu tanımlamalara uygun olarak da teklif sözcüğünün eş anlamlısı öneri olarak bilinmektedir. Teklif sözcüğünün dil bilgisi içerisinde kabul edilen eş anlamı “öneri” olarak geçmektedir.

Teklif eş anlamı nedir TDK?

TDK sözlüğünde teklif için “yerine getirmesi için birinden iş isteme” tanımına yer verilmektedir. Bunun yanı sıra incelenmesi üzere sunum yapma da teklif kelimesinin tanımı olarak kabul edilmektedir. Bu tanımlamalara uygun olarak da teklif sözcüğünün eş anlamlısı öneri olarak bilinmektedir.