Bağ Kur prim borcunu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bağ Kur prim borcunu nasıl öğrenebilirim?
  2. E devletten bağkura nasıl bakılır?
  3. SGK işveren borcu nereden öğrenilir?
  4. Şirket SGK borcu nasıl öğrenilir?
  5. SGK yapılandırma son gün ne zaman?
  6. Bağ-Kur nereden bakılır?
  7. Bağ-Kur gün sorgulama nasıl yapılır?
  8. SGK işveren sicil no nasıl öğrenilir?
  9. Işyeri SGK kaydı yoktur belgesi nasıl alınır?

Bağ Kur prim borcunu nasıl öğrenebilirim?

Öncelikle E Devlet Kapısı'na giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4B borç durumu' yazmalısınız. Açılan seçeneklerden ilgili olanı bulup tıklamalısınız. Açılan 4B borç durumu sayfasında prim borçları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

E devletten bağkura nasıl bakılır?

E Devlet'e TC. kimlik no ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra e-Hizmetler kısmından Sosyal Güvenlik ve Sigorta sekmesi üzerinden '4B hizmet bilgisi' kısmını bulmalısınız. Kısaca E Devlet'te açılan ilk sayfada arama kısmına 4B yazarak ilgili sekmeyi bulabilirsiniz.

SGK işveren borcu nereden öğrenilir?

SGK İşveren Borç Sorgulama Uygulamaya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılıyor. İnternet sitesinin e-SGK sekmesinde "Diğer Uygulamalar" başlığının altında yer alan "e-borç Sorgulama" seçeneği kullanıcı girişi yaparak işverenlerin borçlarını sorgulamalarına imkan tanıyor.

Şirket SGK borcu nasıl öğrenilir?

SGK işveren borç sorgulama işleminiz için (https://uyg.sgk.gov.tr/EborcSorgu/) linkine tıklayınız. Açılan ekranda TC Kimlik No ve şifrenizi giriniz. Ardından Güvenlik Kodu bölümüne ekrandaki kodu yazınız. Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

SGK yapılandırma son gün ne zaman?

Yapılandırma kapsamına giren borçlar, başvuru süresi ve ödeme usulleri gibi konularda bilgiler veren Kahraman, SGK borçlarının yeniden yapılandırılma işlemlerinin tarihinde sona ereceğini hatırlatarak, yapılandırmaya başvuracak vatandaşların son günü beklemeden başvurmalarını yapmalarını istedi.

Bağ-Kur nereden bakılır?

Bağkurda günlerinize bakabilmeniz için öncelikle bir e-devlet şifresine sahip olmanız gerekir. Ptt adreslerine gittiğinizde rahatlıkla bu şifreyi edinebilirsiniz. Ardından https://www.turkiye.gov.tr internet adresine girerek e-devlet şifresiyle bütün işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bağ-Kur gün sorgulama nasıl yapılır?

https://www.turkiye.gov.tr/4b-hizmet-bilgisi bağlantı adresi üzerinden, Bağkur hizmet dökümü sorgulama sayfası açılmalıdır. E-devlet sistemine bağlı olan Bağkur hizmet dökümü sorgulama sayfasında “Giriş Yap” butonuna tıklanmalıdır. E-devlet giriş sisteminde, T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi talep edilmektedir.

SGK işveren sicil no nasıl öğrenilir?

SSK sicil numarası en basit şekilde e-devlet üzerinden öğrenilir. E-devlet kapısından SSK sicil numarası sorgulaması yapılmaktadır. Kişi e-devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile birlikte e-devlet portalına giriş yapar. Buna göre sayfanın üst kısmında yer alan 4A Sigortalı Tescil Kaydı bölümüne giriş yapılır.

Işyeri SGK kaydı yoktur belgesi nasıl alınır?

İşverenlerin "Gerçek Kişi İşverenler, Tüzel Kişi İşverenler ve Adi Ortaklıklar" olarak başvuru yapması gerekiyor. Başvuru sırasında "e-borcu yoktur başvuru formları" ve "e-borcu yoktur taahhüt belgesi" dilekçelerini eksiksiz bir şekilde doldurmak gerekiyor. Doldurulan bu dilekçeler SGK'ya teslim edilir.