Safer ayında ne okunur?

İçindekiler:

  1. Safer ayında ne okunur?
  2. Safer ayında okunacak dualar nelerdir?
  3. Safer ayının son çarşambası ne zaman 2020?
  4. Safer ayı nasıl bir aydır?
  5. Bugün Safer ayının kaçıncı günü?
  6. Safer ayı ne zaman bitecek 2020?
  7. Safer ayi ne zaman bitiyor 2020?

Safer ayında ne okunur?

Safer ayında her gün mutlaka 100 kere “LA HÂVLE VELÂ KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYİL AZİYM” denilmelidir. Günde 100 kere söyleyenden, en hafifi fakirlik olmak üzere 70 çeşit bela, musibet kaldırılır.

Safer ayında okunacak dualar nelerdir?

SAFER AYINDA HER GÜN OKUNACAK DUA Ezhir vahtim hâzihi'ş-şuhûra 'aleyye bi's-selâmeti ve's-sa'âdeti ve li-ehli beytî ve li-'akribâî ve li-cemî'i ümmeti Muhammedin 'aleyhi's-salâtü ve's-selâmu bi-rahmetike yâ erhame'r-râhimîn. Allâhümme ferricnâ bi-duhûli's-saferi vahtim lenâ bi'l-hayri ve'z-zafer.”

Safer ayının son çarşambası ne zaman 2020?

Hicri aylardan biri olan safer ayı 18 Eylül 2020 tarihinde idrak edilmeye başlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dini günler takviminde yer alan bilgilere göre safer ayının bitişi ise 17 Ekim tarihine denk gelecek. Bu bilgiler ışığında safer ayının son çarşamba günü ise 14 Ekim'de idrak edilecek.

Safer ayı nasıl bir aydır?

Safer, kamerî/hicrî takvimin Muharrem ayından sonra gelen ikinci ayıdır. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri yoktur.

Bugün Safer ayının kaçıncı günü?

Bugün Safer ayının kaçıncı günü? 13 Ekim 2020 (bugün) Safer ayının 26.günüdür.

Safer ayı ne zaman bitecek 2020?

Diyanet 2020 dini günler takvimi ile safer ayının tarihini duyurdu. Takvimde yer alan tarihlere göre; Muharrem ayının bitişi ile Safer ayı bu yıl 18 Eylül Cuma günü idrak edilmeye başlanacak. Safer ayının bitişi ise 18 Ekim 2020 tarihine denk gelecek.

Safer ayi ne zaman bitiyor 2020?

Hicri aylardan biri olan safer ayı 18 Eylül'de idrak edilmeye başlanacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dini günler takviminde yer alan bilgilere göre safer ayının bitişi ise 18 Ekim 2020 tarihine denk gelecek. SAFER AYINDA NELER YAPILMALI? Safer ayına has özel bir dua veya ibadet şekli yoktur.