Bolu'da hangi kayak merkezi vardır?

İçindekiler:

  1. Bolu'da hangi kayak merkezi vardır?
  2. Bolu'da kayak merkezi var mıdır?
  3. Kartalkaya Kayak Merkezi ne kadar?
  4. Kış turizminin yapıldığı yerler nerelerdir?
  5. Kartalkaya kayak merkezine nasıl gidilir?
  6. Kartalkaya giriş ücreti ne kadar?
  7. Kartalkaya Kayak Merkezi ne zaman kuruldu?
  8. Kış turizmi hangi bölgede yapılır?
  9. Türkiye'de kış turizmi ilk nerede?
  10. Ankara Kartalkaya ya nasıl gidilir?
  11. Kartepe Skipass ne kadar?
  12. Kartalkaya kaç pist var?

Bolu'da hangi kayak merkezi vardır?

Kartalkaya kayak merkezi Batı Karadeniz Bölgesi'nde, Bolu il merkezinin 38 km. güneydoğusunda, Köroğlu Dağı turizm alanı içerisinde yer almaktadır. Kayak alanı 1850–2200 m. yükseklik kuşağı üzerinde bulunmaktadır. Yöre, yarı ılıman bir iklime sahiptir.

Bolu'da kayak merkezi var mıdır?

Kartalkaya Kayak Merkezi - Bolu Bölgedeki 5 adet tesis, kış sezonu olan Aralık -Nisan ayları arasında toplam 1600 yatağıyla faaliyet göstermektedir. Kartalkaya otelleri bünyesinde 2 adet ana kayak alanı içerisinde toplam 18 adet mekanik tesis ile çeşitli eğim ve zorluk derecelerinde toplam 25 adet pist vardır.

Kartalkaya Kayak Merkezi ne kadar?

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde; 1 günlük kayak ücreti hafta sonu 180 Lira olup, hafta içi 150 Liradır. Kartalkaya Kayak Merkezi; içerisinde her bütçeye uygun olan bir konaklama tesisi bulundurmaktadır.

Kış turizminin yapıldığı yerler nerelerdir?

Sizin için; Kış turizmi için tercih edebileceğiniz bazı yerleri derledik.
  1. Uludağ, Bursa. Uludağ, ülkemizin önemli kış sporları merkezidir. ...
  2. Yalnızçam Uğurludağ, Ardahan.
  3. Kartalkaya, Bolu. ...
  4. Sarıkamış, Kars. ...
  5. Kop Dağı, Bayburt. ...
  6. Erciyes, Kayseri. ...
  7. Zigana, Gümüşhane. ...
  8. Ilgaz, Kastamonu.
Daha fazla öğe...

Kartalkaya kayak merkezine nasıl gidilir?

İstanbul'dan Kartalkaya'ya nasıl gidilir derseniz E-5 ve TEM otoyollarını kullanarak 280 km'lik bir yolculuk yapabilirsiniz. Otobandan Bolu iline girerek D-100 karayolundan çıkmalısınız. Tabelaları takip ederek kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Yaklaşık 3 saatte Kartalkaya'ya gelmiş olursunuz.

Kartalkaya giriş ücreti ne kadar?

Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Kartal Otel ve Grand Kartal Otel pistlerinde, 1 günlük kayak ücreti hafta içi 160 TL, Hafta Sonu 200 TL. Dorukkaya Ski & Mountain Resort pistlerinde, 1 günlük kayak ücreti hafta içi 200 TL, hafta sonu 250 TL.

Kartalkaya Kayak Merkezi ne zaman kuruldu?

Uludağ'a rakip olması amacıyla 1974'te ilk tesis için inşaat başlamış, 1978 yılının başında da uzun çalışmalar sonucunda Kartal Otel faaliyete geçmiştir. Kartalkaya tarihi süresince sürekli gelişmiştir. Aradan geçen yıllarda 5 – 6 otel daha kayak merkezi bünyesine eklenmiştir.

Kış turizmi hangi bölgede yapılır?

Kış turizmi; tesis, yatak kapasitesi, alt ve üst yapı göz önünde bulundurulduğunda en çok; Erzurum – Palandöken, Bursa – Uludağ ve Bolu – Köroğlu'da yapılır.

Türkiye'de kış turizmi ilk nerede?

Bursa - Uludağ E adını ve ününü duymayan kimse olmadığını düşünürsek, kış tatili için akla gelen ilk yer Bursa Uludağ oluyor. Yılbaşı ve sömestir tatillerinde çok büyük rağbet gören Uludağ'da tatilciler, kayağın yanı sıra snowboard, kızak ve kar motoruyla karın keyfini yaşıyor.

Ankara Kartalkaya ya nasıl gidilir?

Ankara'dan kendi aracıyla gidecek olanlar ise Tem Otoyolu üzerinden Bolu- Dağı gişelerinden çıktıktan sonra D-100 karayolunda 2 km ilerleyip Kartalkaya sapağından dönecekler. Bu yolculuk sırasında, yol üzerindeki doğa harikası Sarıalan Yaylası ve Saraycık Gölü'nde mola vermeyi ihmal etmeyin.

Kartepe Skipass ne kadar?

Kartepe Kayak Merkezi 2021 Skipass Ücretleri Tam gün limitsiz 170 TL. Yarım gün 140 TL.

Kartalkaya kaç pist var?

Tesisimizde toplam uzunluğu 20 km olan 2 adet başlangıç pisti, 6 adet kolay pist, 8 adet orta pist, 7 adet zor pist olmak üzere 23 pist bulunmaktadır. 2 adet baby lift, 2 adet sandalyeli telesiyej ve 5 adet T-bar teleskiden oluşan liftlerimizin kapasitesi saatte 6,000 kişidir.