Makale ismi Kaynakçaya nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Makale ismi Kaynakçaya nasıl yazılır?
  2. Makale kaynak olarak nasıl gösterilir?
  3. Internette kaynakça nasıl yazılır?
  4. Kaynak gösterme biçimleri nelerdir?
  5. Makale adı nasıl yazılır?
  6. Kaynak gösterme nasıl yapılır?
  7. Editörü olan kitapların Kaynakçası nasıl yazılır?
  8. Kaynakça nasıl yazılır örnek?
  9. APA ya göre kaynakça nasıl yazılır?
  10. Dipnotlu kaynak gösterme yöntemi nedir?
  11. Makale dergi adları nasıl yazılır?
  12. Kitap adı makalede nasıl yazılır?
  13. Metin içinde kaynak gösterme nasıl yapılır?
  14. Kaynakçada APA gösterimi nasıl olur?
  15. Tez Kaynakçası nasıl yazılır APA?
  16. Iki yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?
  17. Tezde kaynakça nasıl yazılır örnek?
  18. Ödev için kaynakça nasıl yazılır?
  19. APA formatında yazı nasıl yazılır?
  20. Gazete nasıl kaynak gösterilir?

Makale ismi Kaynakçaya nasıl yazılır?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayın evi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül "," işareti konulur.

Makale kaynak olarak nasıl gösterilir?

DOI numarası dipnotlarda kullanılmaz. Kaynakçada ise “https://doi.org/” ön eki ile kullanılır. Yazar Adı Soyadı, “Makale Adı”, Dergi Adı Cilt Numarası/Sayı Numarası (Yayın Ayı Yılı): Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, “Makale Adı”, Sayfa Numarası.

Internette kaynakça nasıl yazılır?

Elektronik Kaynakların Kaynakçası Nasıl Yazılır Yazımızda, ödevimizde veya tezimizde internetten aldığımız bilgiler var ise bu bilgilere işaretleyerek (numara verilebilir) yazının en altında bu bilgileri hangi internet ortamından aldığımızın bilgileri veya adresleri (linkleri) kaynakça olarak belirtilir.

Kaynak gösterme biçimleri nelerdir?

En yaygın olarak kullanılanlar MLA, APA ve Chicago Manual of Style yöntemleridir. Chicago'nun diğerlerinden farklı olarak iki tür yöntemi bulunmaktadır.

Makale adı nasıl yazılır?

Yazar Soyadı , adının sadece baş harfi (Yayın Tarihi), “Makale Adı,” Dergi Adı , Dergi Cilt ve Sayısı, Sayfa Numaraları. şeklinde verilir. Yazar adları, önce soyadı daha sonra adın ilk harfi büyük olarak yazılır.

Kaynak gösterme nasıl yapılır?

Kaynakça Gösterimi
  1. Kaynağın metin içinde gösterilmesi;
  2. Kaynakların metin sonunda gösterilmesi;
  3. Kaynaklar yazarlarının soyadlarının alfabetik sırasına göre düzenlenmelidir. ...
  4. Kitap: Yazar(lar)ın Soyadı (,) Adının Baş harfi (.) ...
  5. Kitap bölümü: Yazar(lar)ın Soyadı (,) Adının Baş harfi (.)
Daha fazla öğe...

Editörü olan kitapların Kaynakçası nasıl yazılır?

Editörü olan kitaplar Metin içinde kaynak gösterme: ''alıntılanan ifade'' (Editörün Soyadı Sayfa Numarası) Örnek: ''alıntılanan ifade'' (Tüzün 75) Kaynakçada: Editörün soyadı, adı, ed. Kitap adı. Yayım yeri: Yayımlayan, Yayım tarihi.

Kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.

APA ya göre kaynakça nasıl yazılır?

APA yönteminde metin içinde kaynak gösterilirken yazarın soyadı (ya da yazarların soyadları), yapıtın yayın tarihi ve alıntı yapılan sayfanın numarası (ya da sayfaların numaraları) belirtilir.

Dipnotlu kaynak gösterme yöntemi nedir?

Biçim olarak dipnotlar Tek satır aralığı bırakılarak yazılmalıdır. Dipnotlarda yer alan satırlar, ilk harfleri itibariyle aynı hizada olmalıdır. Her dipnot, dipnot numarası ile aynı sayfada yer almalıdır. Aynı sayfada bulunan dipnotlar, işaretli (yıldızlı) açıklamalardan önce gelmelidir.

Makale dergi adları nasıl yazılır?

Kitap, bildiri, makale vb.nde ana başlıktaki kelimelerin tamamı, alt başlıktaki kelimelerin ise yalnızca ilk harfleri büyük olarak yazılır. F. Kitap, dergi vb.nde bulunan resim, çizelge, tablo vb.nin altında yer alan açıklayıcı yazılar büyük harfle başlar.

Kitap adı makalede nasıl yazılır?

Kitap, tez, ansiklopedi ve dergi adları italik; makale veya ansiklopedi madde isimleri ise tırnak içinde düz olmalıdır.

Metin içinde kaynak gösterme nasıl yapılır?

Metin İçinde Kaynak Gösterme Örnekleri İlk seçenek, yazarın soyadına ve araştır- manın yayın tarihine metin içerisinde yer verilmesidir (metin içinde kaynak gösterme); ikinci seçenek ise, metin içinde cümlenin tamamlanıp ardından ilgili bulguya ait kaynağın gösterilmesidir (parantez içinde kaynak göster- me).

Kaynakçada APA gösterimi nasıl olur?

APA yönteminde metin içinde kaynak gösterilirken yazarın soyadı (ya da yazarların soyadları), yapıtın yayın tarihi ve alıntı yapılan sayfanın numarası (ya da sayfaların numaraları) belirtilir.

Tez Kaynakçası nasıl yazılır APA?

Kaynakça”da sırasıyla yazarın soyadı, ilk adının (bazen ilk iki adının) baş harfleri, (parantez içinde) yayının yılı, yapıtın adı, yayın bilgileri, noktalarla ayrılarak yazılır. Kitap adları başlığın ilk harfinden sonra (özel adlar dışında) bütünüyle küçük ve eğik harflerle yazılır.

Iki yazarlı kitap Kaynakçası nasıl yazılır?

İki yazarlı kitap kaynakça gösterim şekli: Yazar Soyadı, Adı – 2. Yazar Soyadı, Adı. Kitap Adı. Baskı Yeri: Yayıncı, Baskı Tarihi.

Tezde kaynakça nasıl yazılır örnek?

Kaynakçalar oluşturulurken, önce yazar adı, sonra eserin adı, daha sonra eserin yayınlandığı yayınevi ya da kitabevi, en sonunda da eserin basıldığı şehir, son olarak da eserin basıldığı yıl yazılır. Bu bilgiler yazılırken, aralarına virgül (,) işareti konulur. Örnek: Orhan Pamuk, Kar, OP Basımevi, Antalya, 2010.

Ödev için kaynakça nasıl yazılır?

Kaynakça oluştururken önce yazarın adı ve soyadı, eserin adı, eserin yayınlandığı yayın evi ve basıldığı şehir, eserin basıldığı yıl yazılmaktadır. Bu bilgilerin yazımı sırasında aralarına virgül konulmaktadır.

APA formatında yazı nasıl yazılır?

APA Formatı ve Referans Sistemi:
  1. · Metin satırlar arası 2 satır boşluk ile yazılmalıdır.
  2. · Paragraflar soldan girintili olmalıdır.
  3. · İlk sayfa kapak sayfasıdır.
  4. · Makale içinde, kitap, film gibi adlar italik yazılmalıdır.
  5. · Sayısal ifadeler sözcük olarak yazılmalıdır.
  6. · Dipnotlar ilgili sayfanın altında verilir.
Daha fazla öğe...

Gazete nasıl kaynak gösterilir?

Yazar Adı Soyadı, “Haber Başlığı”, Gazete Adı (Gün Ay Yıl), Sayfa Aralığı. Alaattin Aktaş, “Faizin düşmesi kimlere yarar?”, Dünya (10 Temmuz 2019), 6. Yazar Soyadı, “Haber Başlığı”, Sayfa Numarası.