Vertigo için evde ne yapılabilir?

İçindekiler:

  1. Vertigo için evde ne yapılabilir?
  2. Vertigo hastaları spor yapabilir mı?
  3. Vertigo atağı gelince ne yapmalı?
  4. Vertigosu olanlar nasıl spor yapmalı?
  5. Vertigo atağında ne olur?
  6. Vertigo hastası ne yapmamalı?

Vertigo için evde ne yapılabilir?

Elma sirkesi ağrı kesici özelliği ile her hastalığa karşı etkili olmaktadır. Vertigonun meydana getirdiği baş dönmesini ve ağrısını bir kaşık elma sirkesi ile giderebilirsiniz. Baş dönmesi yaşanan anlarda 2 kaşık bal ve 1 kaşık sirkeyi karıştırıp için. Bu macun dönme hissini sakinleştirecektir.

Vertigo hastaları spor yapabilir mı?

Spor yapın, sporun her alanda olduğu gibi vertigoda da önemi büyük. Ancak ani hareketler barındıran ağır sporlardan uzak durun. Başınızı sağa ve sola hızlı çevirmeyin. Lunaparklardaki oyuncaklardan uzak durun.

Vertigo atağı gelince ne yapmalı?

Vertigo atağı sırasında kendinizi mutlaka güvenli bir bölgeye alın, emniyetli bir pozisyonda oturun ve vertigonuzun geçmesini bekleyin. Çünkü, genellikle vertigo atakları yavaşlayıp azalan hastalıklardır. Mutlaka bir araç kullanıyorsanız aracınızı yavaşlatın, kenara çekin ve bekleyin.

Vertigosu olanlar nasıl spor yapmalı?

Ayakta baş hareketleri hasta ayaklarını birbirine bitişik şekilde baş önce yukarı sonra aşağı doğru hareket ettirilir. Ardından baş önce aşağı sonra yukarı hareket ettirilir. Hareketler 10'ar defa tekrarlanır. Yürüyüş egzersizleri 5 adım yürüdükten sonra yaklaşık 5-6 saniye baş dönmesi geçene kadar beklenir.

Vertigo atağında ne olur?

Aniden ortaya çıkabilir. Şiddetli Vertigo atakları birkaç saniye sürebileceği gibi 24 saate kadar uzayabilir. Baş dönmesine aynı zamanda bulantı, kusma, terleme, kulak çınlaması, işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ateş, görme bozukluğu, halsizlik, kuvvet kaybı ve hissizlik eşlik edebilir.

Vertigo hastası ne yapmamalı?

Baş dönmesinin yoğun olarak yaşanmasından dolayı kaygan zeminler, kilimler veya halılar ev içerisinde tercih edilmemelidir. Sert zeminde yürümek, altı kayabilecek nitelikte ayakkabı veya terlik giymekten kaçınmak vertigo hastaları için tavsiye edilmektedir.