Bağ-Kur Borç nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. Bağ-Kur Borç nasıl sorgulanır?
  2. Bağ-Kur borcumu nasıl Sildirebilirim?
  3. Bağ-Kur borcu iptal edilir mi?
  4. 4B Bağ-Kur prim ne kadar?
  5. Ödenmeyen bağkur borcu ne olur?
  6. Bağ-Kur borcum var nasıl silinir?
  7. Bağ-Kur yapılandırma yapılmazsa ne olur?
  8. Bağ-Kur prim gün sayısı ne kadar?
  9. Bağkura ödenen para geri alınır mı?
  10. Bağkur mu SSK mı nasıl öğrenebilirim?
  11. Bağ-Kur 3 ay ödenmezse ne olur?
  12. Bağ-Kur ihya borcu ödenmezse ne olur?
  13. Bağkur prim borçları siliniyor mu?
  14. Bağkur ihya ödenmezse ne olur?

Bağ-Kur Borç nasıl sorgulanır?

Öncelikle E Devlet Kapısı'na giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına '4B borç durumu' yazmalısınız. Açılan seçeneklerden ilgili olanı bulup tıklamalısınız. Açılan 4B borç durumu sayfasında prim borçları hakkında bilgilendirme yapılmaktadır.

Bağ-Kur borcumu nasıl Sildirebilirim?

tarihi itibarıyla mevcut olan Bağ-Kur prim borçlarınızı SGK'ya başvurarak sildirebilirsiniz. Sildirmek için başvurmasanız da borcunuzu 2021 Ocak ayı sonuna kadar ödememeniz ya da yapılandırmamanız halinde, sigortalılık süreniz SGK tarafından durdurulur ve borcunuz silinir.

Bağ-Kur borcu iptal edilir mi?

Prim borcu bulunan Bağ-Kur sigortalılarının borçlarını tarihine kadar ödeyememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir.

4B Bağ-Kur prim ne kadar?

4/b (Bağ-Kur) sigortalıları, asgari ücret ile asgari ücretin 7.5 katı arasında kalmak koşuluyla, beyan ettikleri kazanç tutarı üzerinden yüzde 20 malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları, yüzde 12 GSS, yüzde 2 iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi olmak üzere toplam yüzde 34.5 oranında prim ödüyor.

Ödenmeyen bağkur borcu ne olur?

Yeni düzenleme sonucunda süresinde ödenmeyen bağ-kur primleri ilk üç ay için aylık olarak hem % 3 gecikme cezası hem de Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait YTL cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi, bileşik bazda uygulanacaktır.

Bağ-Kur borcum var nasıl silinir?

Bağ-Kur borçlularının sildirme ve dondurma işlemi için Ocak ayı sonuna kadar () SGK'ya mutlaka başvuru yapması gerekmektedir. Başvurunun ardından vatandaşların dosyalarının yer aldığı Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ya da merkezlerine yapmaları gerekiyor.

Bağ-Kur yapılandırma yapılmazsa ne olur?

Prim borcunu iki ay içinde ödemeyen veya yapılandırma başvurusu yapmayanların, primini ödemedikleri sigortalılık süreleri durdurulacak. BAĞ-KUR tescili yapıldığı halde hiç prim ödememiş kişilerin ise tüm sigortalılık süreleri durdurulacak.

Bağ-Kur prim gün sayısı ne kadar?

Bağ-Kurlular SSK ya geçerek 10 yıla varan erken emeklilik hakkına kavuşuyor. Bunun yanında Bağ-Kur'da 7200 gün kadınlar, 9000 gün erkekler prim ödemek zorundadırlar.

Bağkura ödenen para geri alınır mı?

Bağkur'lular (4B) için tarih ayrımı yapmadan ödedikleri tüm primler geri veriliyor. Bu primler sadece malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları için olanlardan oluşuyor. Çalışırken SGK'ya brüt ücretin yüzde 34.5'i oranında prim yatırılıyor.

Bağkur mu SSK mı nasıl öğrenebilirim?

– Öncelikle https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linki ile e-devlet'in Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Daha sonra karşınıza çıkan seçenekler arasında primlerini hangi sigorta biriminden ödeniyorsa (4A,4B ya da 4C) onu bulmanız gerekiyor.

Bağ-Kur 3 ay ödenmezse ne olur?

Yeni düzenleme sonucunda süresinde ödenmeyen bağ-kur primleri ilk üç ay için aylık olarak hem % 3 gecikme cezası hem de Hazine Müsteşarlığınca açıklanacak bir önceki aya ait YTL cinsinden iskontolu ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetlerinin aylık ortalama faizi, bileşik bazda uygulanacaktır.

Bağ-Kur ihya borcu ödenmezse ne olur?

Verilen süre içinde borçlarını ödememeleri halinde, prim ödemesi bulunan sigortalıların daha önce ödedikleri primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibarıyla, prim ödemesi bulunmayan sigortalıların ise tescil tarihi itibarıyla sigortalılıkları durduruluyor.

Bağkur prim borçları siliniyor mu?

Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin ise 'e kadar gelir testi yaptırması şartıyla borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

Bağkur ihya ödenmezse ne olur?

İhya hakkından köy ve mahalle muhtarları, kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar (esnaf) ile tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlar yararlanabilecek. 'den önceki borçlar, yasa Resmi Gazete'de çıkıp yürürlüğe girdikten itibaren 4 ay içinde yapılandırılmaz ve ödenmezse bu süreler otomatik ...