Yabancı makalelere nasıl ulaşılır?

İçindekiler:

  1. Yabancı makalelere nasıl ulaşılır?
  2. Yüksek lisans tezlerine nasıl ulaşırım?
  3. Makalede veri tabanı nedir?
  4. Tezimi nasıl bulurum?
  5. Tezimi erişime nasıl kapatırım?
  6. Lisans tezimi nasıl bulurum?
  7. Lisans Tezleri nerede yayınlanır?
  8. Tezler nereye yükleniyor?
  9. Hangi veritabanı programları kullanılır?
  10. Makale nerede okunur?
  11. Tez örnekleri nereden bulunur?
  12. YÖK tez kaynakça nasıl yazılır?
  13. Lisans bitirme tezi kaç sayfa olmalı?

Yabancı makalelere nasıl ulaşılır?

Bu çok basit bir şekilde aşağıda bulunan resmi sitelerden erişip indirip okuyabilirsiniz.
  1. Ulusal Tez Merkezi. https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/
  2. Google Akademik. http://scholar.google.com.tr/
  3. Ulakbim. http://ulakbim.tubitak.gov.tr/

Yüksek lisans tezlerine nasıl ulaşırım?

Tez Merkezi veri tabanında yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneleri aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz. Tez Veri Giriş Formunu doldurmak için, sisteme e-Devlet ile giriş yapmak gerekmektedir.

Makalede veri tabanı nedir?

Makale Veri Tabanı Makale veri tabanı belli bir konuda makaleler bulmak için binlerce (bazen milyonlarca) farklı magazinlerden, bilimsel dergilerden ve gazetelerden arama yapmanızı sağlar. ... Bazen de veri tabanı makalenin basılı versiyonunu nereden bulabileceğinize ilişkin atıf bilgisi (citation) verecektir.

Tezimi nasıl bulurum?

YÖK tez tarama sorgulama işlemi için yapmanız gereken şunlardır: https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ sayfasına gidiniz. "Tarama terimi giriniz" alanında istediğiniz tezle ilgili anahtar kelime yazabilirsiniz. Tez adı, yazar, danışman, konu, dizin, özeti gibi filtreleme yapabilirsiniz.

Tezimi erişime nasıl kapatırım?

Öğrenci/Tez danışmanı, ciltlenmiş ve onaylanmış tezler ile beraber EABD Öğrenci işleri sekreteliğine tezlerin erişime kapatılması için başvurur. 2.Başvuruda tez danışmanının ve varsa ortak tez danışmanının gerekçeli ve onaylı yazısı bulunmak zorundadır.

Lisans tezimi nasıl bulurum?

YÖK TEZ TARAMA SORGULAMA https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ sayfasına gidiniz. "Tarama terimi giriniz" alanında istediğiniz tezle ilgili anahtar kelime yazabilirsiniz. Tez adı, yazar, danışman, konu, dizin, özeti gibi filtreleme yapabilirsiniz. Tezin izinli ya da izinsiz durumuna göre filtreleme yapabilirsiniz.

Lisans Tezleri nerede yayınlanır?

YÖK tez merkezi, diğer adıyla Ulusal Tez Merkezi, Türkiye'deki üniversitelerin tamamında hazırlanmış olan tüm yüksek lisans ve doktora tezlerini içinde barındıran ve internet üzerinden ulaşılabilen bir veri tabanıdır.

Tezler nereye yükleniyor?

Bilindiği üzere yükseköğretim kurumlarında yazılmış olan yüksek lisans, doktora, sanatta yeterlilik gibi lisansüstü tezlerin internet üzerinden “Yükseköğretim Kurulu Ulusal Tez Merkezi Tez Otomasyon Sistemi” ne yüklenmesi ve gerekli kontrollerin yapılarak sisteme kabul edilmesi gerekmektedir.

Hangi veritabanı programları kullanılır?

  • MySQL. MySQL, dünyada en popüler olan veri tabanı sistemlerinden birisidir. ...
  • Oracle. Microsoft'tan sonra ikinci büyük yazılım şirketi olan Oracle, veri tabanı teknolojileri ile öne çıkmaktadır. ...
  • 3. SQLite. ...
  • PostgreSQL. ...
  • 5. Firebird.

Makale nerede okunur?

Bu ücretsiz makale siteleri şu şekildedir: ScienceDirect. Scopus. Academia.

Tez örnekleri nereden bulunur?

Yapılması planlanan veya hali hazırda yapılmakta olan bir konu ile ilgili olarak tez örneklerinin bulunabileceği en önemli kaynak YÖK tez merkezidir.

YÖK tez kaynakça nasıl yazılır?

Yazar Adı Soyadı, Tez Adı (Yüksek Lisans Tezi/Doktora Tezi, Üniversite Adı, Yıl; Sayfa Numarası. Yazar Soyadı, Tez Adı, Sayfa Numarası.

Lisans bitirme tezi kaç sayfa olmalı?

Lisans öğrencileri mezun olma aşamasında akademik çalışma hazırlamaları gerekir. Genelde çok zor olmayan 50-60 sayfa aralığında literatür taraması şeklinde hazırlanması gereken çalışmaya bitirme tezi denir. Buna aynı zamanda bitirme ödevi ya da bitirme projesi adı da verilir.