Mevlid Kandili'nde neler yapılır Diyanet?

İçindekiler:

  1. Mevlid Kandili'nde neler yapılır Diyanet?
  2. Mevlid Kandili oruç tutulur mu?
  3. Mevlid Kandili ne yapmalıyım?
  4. Kandillerde hangi sureler okunur?
  5. Kandil günü ne dağıtılır?

Mevlid Kandili'nde neler yapılır Diyanet?

- Bol bol zikir, evrad ü ezkarda bulunulmalı. - Mü"minlerle helalleşilmeli; onlarla irtibatımız cihetinden rızaları alınmalı. - Küs ve dargın olanlar barıştırılmalı; gönüller alınmalı; kederli yüzler güldürülmeli. - Kişi kendine ve diğer Mü"min kardeşlerine hattâ isim zikrederek dualar etmeli.

Mevlid Kandili oruç tutulur mu?

Dini kaynaklara göre Mevlid Kandili'nde oruç tutulmasına dair herhangi bir bilgi yer almamasına karşın, bu gece, Resulullahın doğum zamanında görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öğrenmek çok sevaptır. Bugün veya ertesi gün oruç tutmakta mahzur yoktur.

Mevlid Kandili ne yapmalıyım?

Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı. 3. Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli. Kur'an-ı Kerîm okumak veya dinlemek.

Kandillerde hangi sureler okunur?

Regaip Kandili'ni dua ederek geçirmek isteyenler için ayrıca okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi'smi'llâhi'rrahmâni'rrahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi'l-îmân ve yessir lenâ bi'l- kur'ân.”

Kandil günü ne dağıtılır?

Kandillerde pişirilen belli başlı şeyler arasında Kandil Simidi, Lokma Tatlısı, Un helvası, İrmik Helvası en çok bilinenler. Aslında asıl amaç paylaşmak ve yardım etmek olduğu için kandilde içinizden ne geliyorsa dağıtabilirsiniz.