Dis macunu ile gebelik testi nasil yapilir?

İçindekiler:

  1. Dis macunu ile gebelik testi nasil yapilir?
  2. Evde Tuzla gebelik testi nasıl yapılır?
  3. Sirke ile hamilelik testi nasıl yapılır?
  4. Eski dönemlerde hamilelik testi nasıl yapılır?

Dis macunu ile gebelik testi nasil yapilir?

"Bir bardağa bol miktarda diş macunu koyduktan sonra üzerine birkaç damla idrar ekleyin. "Hamile olmanız durumunda diş macununun rengi değişecek ve hatta köpürecek. Hamile değilseniz diş macununun rengi aynı şekilde kalacak."

Evde Tuzla gebelik testi nasıl yapılır?

İdrarla tuz birbirine karıştırılır. Bir kaç dakika, idrarda ki reaksiyon kontrol edilir. Eğer tuz, idrarın içerisin de erimiyor ve olduğu gibi kalıyorsa, gebelik var demektir. Eğer tuz eriyorsa gebelik sonucu negatif demektir.

Sirke ile hamilelik testi nasıl yapılır?

l Bir kaç damla idrarı sirkenin üzerine damlatın. l En az 5 dakika bekleyin. Bu işlemde, sirkede oluşacak renk değişimine dikkat etmek gerekiyor. Eğer renk değişmişse test sonucu pozitif yani "Tebrikler, hamilesiniz!" Ama renkte herhangi bir değişiklik olmuyorsa test sonucu negatif yani muhtemelen hamile değilsiniz.

Eski dönemlerde hamilelik testi nasıl yapılır?

En eski hamilelik testlerinden biri Antik Mısır'dan günümüze kadar geliyor. M.Ö. 1350 yılında, kadınların birkaç gün boyunca buğday ve arpa tohumları üzerine idrar yapmaları tavsiye edilir; eğer buğday filizlenirse, bir kız çocuğunuz, arpa filizlenirse bir erkek çocuğunuz olacaktır.