Iş göremezlik ödemesi ne zaman yapılır?

İçindekiler:

  1. Iş göremezlik ödemesi ne zaman yapılır?
  2. E-Devlet'ten rapor parası sorgulama nasıl yapılır?
  3. Rapor parasi en gec kac gunde yatar?
  4. Rapor parasının yatıp yatmadığını nasıl öğrenebilirim?
  5. Iş göremezlik ödeneği hangi bankaya yatar?
  6. Şahıs ödemeleri ne zaman yatar?
  7. PTT'ye yatan rapor parasını nasıl alabilirim?

Iş göremezlik ödemesi ne zaman yapılır?

İş göremezlik ödeneğinden faydalanmak isteyen çalışanların SGK tarafından istenen şartları yerine getirmesi ve rapor iletmesi durumunda en geç 15 gün içinde ödemesi yapılıyor.

E-Devlet'ten rapor parası sorgulama nasıl yapılır?

E-devlet üzerinden yapabileceğiniz iş görmezlik rapor sorgulaması için takip etmeniz gereken adımlar şu şekildedir; – https://www.turkiye.gov.tr/4ab-isgoremezlik-odemesi-gorme linkine tıklayarak e-devlet'teki Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. – Sorgulama için sistemde kimlik doğrulaması yapmanız gerekmektedir.

Rapor parasi en gec kac gunde yatar?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? İş kazası, iş hastalığı veya analık durumundan dolayı iş göremezlik raporu almaya hak kazanan çalışanlar, işverenin raporu SGK 'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle PTT tarafından çalışanların hesabına yatırılmaktadır.

Rapor parasının yatıp yatmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet şifresi olmayanlar PTT şubelerine giderek 4 TL karşılığında yeni şifrelerini hemen alabilirler. Ayrıca rapor parası sorgulama işlemini çağrı merkezi aracılığıyla yapmak da mümkündür. ALO 170 numaralı çağrı merkezini arayarak rapor paranızın yatıp yatmadığını ya da ne zaman yatırılacağını öğrenebilirsiniz.

Iş göremezlik ödeneği hangi bankaya yatar?

İş kazaları sonucunda rapor paralarının bankacılık işlemleri, Ziraat Bankası üzerinden yapılmaktadır. Ziraat Banka ve bankamatikleri aracılığıyla SSK tarafından yatırılan paralar alınabilmektedir.

Şahıs ödemeleri ne zaman yatar?

Emekli maaşı ve emekli ikramiyeleri dışında kalan SGK kurumu tarafından gönderilen ödemeler PTT, T.C Zİraat Bankası aracılığıyla her ayın 8 ile 14 tarihleri arasında vatandaşların adına hesaplara tanımlanmaktadır.

PTT'ye yatan rapor parasını nasıl alabilirim?

Onaylanan rapor için PTT'ye ödeme talimatı gönderilir. Ardından da işçiye SMS gönderilir. Ve son olarak işçi PTT'ye giderek rapor parasını alır.