Kıbrıs için pasaport gerekiyor mu?

İçindekiler:

  1. Kıbrıs için pasaport gerekiyor mu?
  2. Kuzey Kıbrıs'a gitmek için ne gerekli?
  3. KKTC ye nasıl gidilir?
  4. Kıbrısa hangi şehirden gidilir?
  5. Kıbrıs'ta ne kadar kalabilirim?
  6. Kıbrıs Türkleri hangi pasaport?
  7. Kıbrıs'a gitmek için hangi pasaport?
  8. Kıbrıs pahalı bir şehir mi?
  9. Kıbrıs'ta kaç gün kalınır?
  10. Türk vatandaşı Kıbrısta çalışabilir mi?
  11. Kıbrıs'ta kaç gün kalabilirim 2020?
  12. Taşucu Girne Feribot bileti ne kadar?
  13. KKTC vatandaşı hangi ülkelere vizesiz girebilir?
  14. KKTC hangi pasaportu kullanıyor?
  15. Eski kimlik ile Kibrisa gidilir mi?

Kıbrıs için pasaport gerekiyor mu?

KKTC, Türk vatandaşlarının pasaport ve vize gerekmeden, kimlikle seyahat edebileceği noktalar arasındadır. Kıbrıs'a yalnızca kimlik ile seyahat edenler, burada en fazla 30 gün konaklama hakkına sahip olabilmektedir. Daha fazla konaklama yapabilmek için pasaport kullanmak gerekir.

Kuzey Kıbrıs'a gitmek için ne gerekli?

Kuzey Kıbrıs'a turistik giriş için vize gerekmiyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kıbrıs'a sadece nüfus cüzdanlarıyla giriş yapabiliyorlar. Turist olarak 3 aylık süreyi geçirmemeleri gerekiyor. Ayrıca kalış tarihinizden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli bir pasaportunuz olması gerekiyor.

KKTC ye nasıl gidilir?

Deniz Yoluyla Kıbrıs'a Gitmek KKTC'de denizyolu ulaşımı da Mersin'deki Taşucu Limanı'ndan ve Antalya'daki Alanya Limanı'ndan sağlanıyor. Türkiye'den hareket eden bu feribot ve deniz otobüsleri ile 2,5-3 saat yolculuk süresi gerçekleştirerek Girne veya Gazimağusa Limanı'na ulaşabilirsiniz.

Kıbrısa hangi şehirden gidilir?

1- Hava Yolu: Türkiye'den Kıbrıs'a en çok İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerden gidiliyor. İstanbul'un Atatürk ve Sabiha Gökçen hava alanlarından günlük seferler düzenlenmektedir. Ankara - Esenboğa ve İzmir - Adnan Menderes hava limanlarından da günlük olarak uçuşlar gerçekleştiriliyor.

Kıbrıs'ta ne kadar kalabilirim?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...

Kıbrıs Türkleri hangi pasaport?

Kıbrıs Türkleri, hem KKTC, hem Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportu, hem de Türk pasaportu alabilmektedirler.

Kıbrıs'a gitmek için hangi pasaport?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat ederken pasaport zorunluluğu yoktur. Sadece TC kimlik belgenizi yanınızda bulundurmanız yeterlidir. TC kimlik belgeniz olmadığı durumlarda pasaportunuzu kimlik belgesi olarak kullanabileceğinizi hatırlatalım.

Kıbrıs pahalı bir şehir mi?

Her yaştan ve her kültürden insanın kolaylıkla hayat süreceği Kuzey Kıbrıs'ta yaşam masrafları Türkiye'ye göre biraz pahalı olabilir ancak birçok Avrupa ve Akdeniz ülkesine göre oldukça düşüktür. Kuzey Kıbrıs'ta 2021 yılında verilen asgari ücret brüt TL'dir.

Kıbrıs'ta kaç gün kalınır?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine Gitmek İçin Gerekli Evraklar KKTC'ye seyahate etmeyi planlayan Türk vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'ta kalabilme süresi 3 ay yani 90 gündür. 90 günü aşan bir seyahat planı yapan Türk Vatandaşlarının Umuma mahsus (Bordo) Pasaporta sahip ise pasaport tarihlerinin seyahat bitim tarihinden ...

Türk vatandaşı Kıbrısta çalışabilir mi?

Kuzey Kıbrıs'ta Çalışma İzni Alan Türk Vatandaşları KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çalışma izni verilen Türk vatandaşları Kuzey Kıbrıs'ta istedikleri sektörde çalışabilme hakkına sahip olurlar.

Kıbrıs'ta kaç gün kalabilirim 2020?

1) Lefkoşa - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ancak Kıbrıs'a kimlikle seyahat ettiğinizde 30 gün, pasaportla seyahat ettiğinizde ise 90 gün vizesiz konaklama imkanınız olduğunu da unutmamalısınız.

Taşucu Girne Feribot bileti ne kadar?

Girne - Taşucu Kıbrıs Seferleri. Girne - Taşucu Kıbrıs Biletleri Bilet.com'da!
TarihFeribot TipiFiyat
08.10.2021RORO335 TL
08.10.2021RORO260 TL
10.10.2021DO365 TL
10 satır daha

KKTC vatandaşı hangi ülkelere vizesiz girebilir?

Kıbrıs vatandaşları seyahat özgürlüğü açısından dünyada 16. sırada yer alır. Kıbrıs vatandaşları Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Avrupa Birliği'nin tüm ülkelerine vizesiz seyahat edebilirler. Ancak bu sadece Kıbrıs vatandaşlarına özel bir haktır. Türkiye doğumlu olup Kıbrıs'ta yaşayan Türkler için geçerli değildir.

KKTC hangi pasaportu kullanıyor?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti pasaportu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşlarına ülke dışına seyahat yapmaları için verilen belgedir. Pasaport ile sadece 7 ülke ziyaret edilebilmektedir.

Eski kimlik ile Kibrisa gidilir mi?

KKTC'ye gidişlerde 30 Haziran itibarıyla eski tip kimlik kartıyla giriş yapılamayacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek olan Türk vatandaşlarının 30 Haziran'a kadar yeni tip kimlik kartını temin etmeleri gerekiyor.