Bafa Gölü nasıl bir göldür?

İçindekiler:

  1. Bafa Gölü nasıl bir göldür?
  2. Burdur Gölü volkanik midir?
  3. Van Gölü tektonik mi volkanik mi?
  4. Van Gölü volkanik set gölü mü?
  5. Terkos Gölü ne gölüdür?
  6. Yerli Kaya Gölleri nedir?
  7. Oluşumlarına göre göl çeşitleri nelerdir?
  8. Sülük heyelan set gölü nerede?

Bafa Gölü nasıl bir göldür?

Bafa Gölü, Büyük Menderes Nehri deltasının güneydoğu kesiminde, Menteşe Dağlarının içine sokulmuş sığ bir tatlı su gölüdür. Yaklaşık 60 km²'lik yüzölçüme sahip olan Bafa Gölü'nün denizden yüksekliği 2 metre, en derin bölümü 21 metre, uzun ekseni 16 km ve en geniş yeri 6 km'dir. Aydın ve Muğla il topraklarında yer alır.

Burdur Gölü volkanik midir?

Burdur Gölü, Göller Bölgesi göllerinden Burdur ve Isparta illeri arasında yer alan bir tektonik göldür.

Van Gölü tektonik mi volkanik mi?

Van Gölü (Ermenice: Վանա լիճ Vana lič̣; Kürtçe: Gola Wanê), Bitlis ili sınırları içerisinde bulunan Nemrut volkanik dağının patlaması sonucu, bölgedeki tektonik çöküntü alanının önünün kapanmasıyla oluşmuş bir volkanik set gölüdür.

Van Gölü volkanik set gölü mü?

a) Tektonik Göller: Bu göller tektonik çukurların suyla dolması sunucu oluşmuştur. Van gölü: Ülkemizi en büyük ve en derin gölüdür. Nemrut Dağı'nın oluşturduğu volkanik set gölüdür.

Terkos Gölü ne gölüdür?

Terkos Gölü İstanbul sınırları içinde yer alan bir göldür. Diğer adı Durusu olan Terkos Gölü İstanbul'un Avrupa Yakası'nda şehrin kuzeybatısında lagün kökenli bir oluşuma sayesinde oluşmuştur. İstanbul'da bulunan Terkos Gölü Çatalca ve Arnavutköy ilçeleri sınırları içinde yer almaktadır.

Yerli Kaya Gölleri nedir?

Göl çanağının çeşitli nedenlerle ana kaya üzerinde oluşturduğu göllerdir. Göl çanağını oluşturan etkene göre 4 gruba ayrılır. Yerli Kaya Gölleri kavramının tanımı toplam 7174 kez görüntülenmiştir.

Oluşumlarına göre göl çeşitleri nelerdir?

Oluşumlarına göre göller Doğal Göller ve Yapay Göller iki ana grup altında incelenebilir.

  1. Doğal Göller. a. Tektonik Göller. ...
  2. Yapay Göller (Yapay Set Gölleri – Barajlar) Akarsuların önlerinin insanlar tarafından kapatılması sonucu oluşan göllerdir.

Sülük heyelan set gölü nerede?

Sülüklü Göl, Bolu ili, Mudurnu ilçesine bağlı Tavşansuyu köy sınırları içinde bulunan ve tektonik hareketler sonucunda oluşmuş bir heyelan set gölüdür.