Bahçeye fasulye nasıl dikilir?

İçindekiler:

  1. Bahçeye fasulye nasıl dikilir?
  2. Taze fasulye toprağa nasıl ekilir?
  3. Nohut sulanır mı?
  4. Nohut nasıl yetiştirilir kısaca?
  5. En iyi nohut nerede olur?

Bahçeye fasulye nasıl dikilir?

Ekimden önce fasulye tohumlarını 1 gün suda veya nemli bir bezde bekletmek çimlenmesine yardımcı olur. Bahçenize önce yanmış ahır gübresi atın. Sonra toprağı düzleştirin ki tohumlar çimlenirken rahatça dışarı çıkabilsin. Ardından fasulye tohumlarını 3-4 cm derine ekin.

Taze fasulye toprağa nasıl ekilir?

- Pamukta yetiştirdiğiniz fasulyeleri toprağa ekmek istiyorsanız işlenmiş toprak ve saksı hazırlayın. - Saksının içine biraz toprak koyun ve filizlenen fasulyeleri dikkatli bir şekilde toprağa içine koyun. - Fasulyeleri saksıya koyduktan sonra üzerine 3-4 cm olacak şekilde toprak ekleyin.

Nohut sulanır mı?

Nohut yarı-kurak ve kurak bölgelere adapte olmuş, derin köklü bir bitki olduğundan, kurağa dayanıklıdır. Sulama: Nohut yarı-kurak ve kurak bölgelere adapte olmuş, derin köklü bir bitki olduğundan, kurağa dayanıklıdır. ... Bu nedenle, her hangi bir sulama işlemi söz konusu değildir.

Nohut nasıl yetiştirilir kısaca?

Nohut, ilkbaharın son soğuklarının atlatılmasından sonra ekilir. Bu bakımdan Mart ayının sonu ile Mayıs ayının başında ekilmek için uygundur. Çimlenmenin gecikmemesi için nohutların toprak içerisine maksimum 6 santimetre kadar gömülmesi gerekir. Nohut filizlerinin sıra mesafesi içinse 35 – 40 santimetre yeterli olur.

En iyi nohut nerede olur?

Türkiye'de en fazla yetiştirilen baklagil nohuttur. Akdeniz ve İç Anadolu, nohutun yoğun olarak yetiştirildiği yerlerdir. Antalya, Uşak, Kırşehir ve Konya nohutun en çok yetiştirildiği illerdir (Grafik 2.