Marka Tescili Patent Nedir?

İçindekiler:

  1. Marka Tescili Patent Nedir?
  2. Tek sınıflı marka ne demek?
  3. Patent ücreti ne kadar?
  4. Patent ücreti nasıl ödenir?
  5. Marka tescil ücreti nasıl ödenir?
  6. Patent satılabilir mi?
  7. Patent koruma süresi kaç yıldır?

Marka Tescili Patent Nedir?

Bir buluşa sahip olan kişinin, buluşa konu olan ürünü, belirlenen süre boyunca üretme, kullanma, satma ya da ithal etme hakkına sahip olması durumuna patent hakkı adı verilir. Bu hakkın somut göstergesi olan belge ise patent adını taşır.

Tek sınıflı marka ne demek?

Tek sınıflı marka nedir? Marka başvurusu aşamasında sadece bir adet sınıf seçilmesi ile tek sınıflı marka söz konusu olur. Satış için 35. sınıf şart mıdır? Üretimini yaptığınız bir mal için ayrıca 35. sınıfta yer alan perakende ya da toptan satış hizmetinin tesciline ihtiyacınız yoktur.

Patent ücreti ne kadar?

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 10,76 lira, marka tescil ücreti 321,61 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 2,29 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 54,24 lira olarak tespit edildi. Tebliğ 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek.

Patent ücreti nasıl ödenir?

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren sınai mülkiyet başvuru ve başvuru sonrası işlem taleplerine ilişkin ücretler, yeni elektronik başvuru sistemi (EPATS) üzerinden, tüm bankaların kredi kartları/banka kartlarıyla veya E-Tahakkuk Sistemi kapsamında T.C kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgisiyle Ziraat Bankası ...

Marka tescil ücreti nasıl ödenir?

Gerçekleştirdiğiniz işleme ilişkin ücret, T.C kimlik numarası veya vergi kimlik numarası bilgisiyle Ziraat Bankası şubelerinden ya da Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı üzerinden ödenebilecek.

Patent satılabilir mi?

Bir buluşa konu ürünün, başvurusu yapılmadan satılmaya başlanması, doğabilecek hak kayıplarından ötürü önerilmemektedir. Başvuru yapıldıktan sonra buluş konusu ürün satılabilir.

Patent koruma süresi kaç yıldır?

İncelemeli patent tescili süresi belirlenen kanunlara göre 20 yıl süresince geçerliliğini korumaktadır. Bu süre başvuru tarihinden itibaren başlar. Bu süre bitmeden mutlaka yenilenmesi gerekmektedir.