Muzu nasıl tüketmeliyiz?

İçindekiler:

  1. Muzu nasıl tüketmeliyiz?
  2. Muzda E vitamini var mı?
  3. Armut da hangi vitaminler var?
  4. Çok fazla muz yersek ne olur?
  5. Muz sabah mı akşam mı?

Muzu nasıl tüketmeliyiz?

Muz kabukları genellikle pişirilmiş, haşlanmış ya da kızartılmış şekilde servis edilirken başka meyvelerle birlikte çiğ olarak parçalayıcı yardımı ile de tüketilebilir.

Muzda E vitamini var mı?

B6 vitamini Muz ayrıca güçlü bir potasyum kaynağıdır. Ortalama büyüklükteki bir muzda yaklaşık 420 mg potasyum vardır ve gümlük ihtiyacın ortalama yüzde 13'üne tekabül eder. Lif açısından da zengin bir meyve olan muz ayrıca demir, kalsiyum, E vitamini, folik asit ve karoten içerir.

Armut da hangi vitaminler var?

- Armutta B2, B3, bakır ve B6 vitaminleri bulunur. - Folik asit açısından zengin olan armut hamilelik döneminde özellikle tavsiye edilir. - Damarların hasar görmesini önleyerek kalbinde korunmasını sağlar. - Potasyum açısından zengin olan armut yüksek tansiyonu engeller.

Çok fazla muz yersek ne olur?

Muzun fazla tüketilmesinde vücut hiperkalemi geliştirmekte ve kalbe zarar vermektedir. Kas güçsüzlüğü, düzensiz kalp ritmi ve geçici felç gibi durumlar ile karşılaşılmak istenmiyorsa, muzun fazla tüketiminden uzak durulmalıdır.

Muz sabah mı akşam mı?

Damar tıkanıklığını önleyen ve kolesterolü düşürücü etkisi ile dikkat çeken çilek antioksidan etkisi ile tüm gün dinç kalmanızı sağlayacak. Zengin potasyum içeriği ile uzun süre tok tutan bir meyve olan muzu kahvaltıdan önce veya sabah uyanır uyanmaz yerseniz kahvaltıda aşırı yemek yemenin önüne geçebilirsiniz.