Erasmus programı hangi ülkelerde var?

İçindekiler:

  1. Erasmus programı hangi ülkelerde var?
  2. Ön lisansta Erasmus var mı?
  3. Erasmus da ne kadar para veriliyor?
  4. Türkiye Erasmus programı ne zaman başladı?
  5. Erasmus programı hangi üniversitelerde var?
  6. Erasmus kaçıncı sınıfta gidilir?
  7. Erasmus stajı kaçıncı sınıf?
  8. Erasmusa giderken devlet para veriyor mu?
  9. Erasmus para veriliyor mu?
  10. Erasmus ne zamandır var?
  11. Erasmus programı ne demek?
  12. Erasmus için 4 sınıfta gidilir mi?
  13. Erasmus staj kaç ay?
  14. Erasmus stajı kaç kere yapılabilir?
  15. Erasmus bize ne katar?
  16. Erasmus nedir kimler yapabilir?

Erasmus programı hangi ülkelerde var?

Erasmus'la gidilebilecek ülkelerin listesi şu şekilde: Almanya, Belçika, Bulgaristan, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İrlanda, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Makedonya, Avusturya, Polonya, Romanya, İsveç, İsviçre, Slovakya, Slovenya, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Türkiye, İzlanda, ...

Ön lisansta Erasmus var mı?

Bu süre içerisinde öğrenciler kişisel olarak ilgili birimlere başvuru yapmaktadır. 3. Önlisans öğrencileri Erasmus programından yararlanabilirler mi? Önlisans, Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Programı öğrencileri Erasmus programından yararlanabilirler.

Erasmus da ne kadar para veriliyor?

Programa katılan öğrenciler her ay, ülkeye göre 300, 400, 5 Euro olarak değişen Erasmus hibesi alıyor. Erasmus öğrencileri, bütün prosedürleri tamamladıktan sonra yurtdışına çıkmadan önce almaları gereken hibenin p'ini almaktadırlar.

Türkiye Erasmus programı ne zaman başladı?

Erasmus Programı, sektörel bir Topluluk Programı'dır. 2003–2004 eğitim-öğretim yılında Türkiye'de uygulanmaya başlayan bu program, 2013 yılında son bulacaktır. 1987'den beri sürdürülen Erasmus Programı'na bugüne kadar 2 milyon öğrenci katıldı. 1.

Erasmus programı hangi üniversitelerde var?

Erasmus üniversiteleri Istanbul
  • YILDIZ - Yildiz Teknik Üniversitesi. 6 / 10 puan.
  • ITU - Istanbul Teknik Üniversitesi. 6 / 10 puan.
  • ISTANBUL - Istanbul Üniversitesi. ...
  • YEDITEPE - Yeditepe Üniversitesi. ...
  • BU - Bogaziçi Üniversitesi.
  • IBUN - Istanbul Bilgi Üniversitesi. ...
  • BAHCESEHIR - Bahçesehir Üniversitesi. ...
  • FU - Fatih Universitesi.
Daha fazla öğe...

Erasmus kaçıncı sınıfta gidilir?

Altınca şart; 2, 3 veya 4 sınıf öğrencisi olmanızdır. Erasmus Programına hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri katılamazlar. 1. sınıfta başvurulabilir ancak 2. sınıfta gidilir. Son senesinde yıl uzatan öğrenci müracaat edemez.

Erasmus stajı kaçıncı sınıf?

Öğrenim hareketliliğine başvurular bir sonraki akademik yıl için alınmaktadır. Yani 1. sınıfta başvuru yapıp kazandığınız halde en erken ikinci sınıfın güz veya bahar döneminde öğrenim programına başlayabilirsiniz. Staj hareketliliği ise en erken 1. sınıfın bitiminde yaz aylarında yapılabilir.

Erasmusa giderken devlet para veriyor mu?

Erasmus'ta yol hibesi var mı? Evet, öğrencilere gidecekleri mesafe ile orantılı olarak yol parası hibesi de verilmektedir.

Erasmus para veriliyor mu?

Erasmus Öğrenci Değişim Programı Erasmus+ hibeleri akademik yıl başlamadan önce ulusal öncelik ve kriterlere göre AB tarafından belirlenmektedir. Tam ayı geçen süreler için, tam aya tamamlanamayan sürenin aşağıdaki tabloda gösterilen karşılığına denk gelen miktarda hibe verilir.

Erasmus ne zamandır var?

Türkiye, Avrupa'da yüksek öğretim öğrencilerine yurt dışında yaşama ve eğitim görme imkanı sunan bir değişim programı olarak 1987 yılında uygulanmaya başlayan Erasmus'tan 2004 yılından bu yana tüm AB üyesi ülkelerle aynı şekilde yararlanıyor.

Erasmus programı ne demek?

Erasmus programı, yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlamaktadır.

Erasmus için 4 sınıfta gidilir mi?

Dördüncü şart; daha önce Erasmus Öğrenci Hareketliliğinden yararlanmamış olmanızdır. ... Altınca şart; 2, 3 veya 4 sınıf öğrencisi olmanızdır. Erasmus Programına hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri katılamazlar.

Erasmus staj kaç ay?

Erasmus Staj Genel Bilgi Erasmus Staj süresi, bir eğitim döneminde en az 2 ay (60 gün) ve en fazla 12 ay olmalıdır. Öğrenciler eğitim aldıkları süre boyunca veya mezun olduktan sonra da Erasmus Staj programına katılabilirler.

Erasmus stajı kaç kere yapılabilir?

Staj hareketliliği süreleri ise en az 2 en fazla 12 aydır. Bir öğrenci öğrenim ve staj faaliyetlerinden her eğitim kademesi (lisans, yüksek lisans, doktora) için birden fazla hibeli veya hibesiz toplam 12 aya kadar yararlanabilir.

Erasmus bize ne katar?

Bugün Erasmus sayesinde Avrupa Birliği ülkeleri ile aday ülkelerden öğrenciler, 3 ile 12 ay süresince üniversiteler arası değişim programlarından faydalanarak farklı kültür ve insanları tanıma, yurtdışı yaşam deneyimi kazanma ve global bakış açısına sahip olma fırsatı elde ederler.

Erasmus nedir kimler yapabilir?

Erasmus'a Kimler Başvurabilir? Başvuran kişinin T.C. vatandaşı veya; Avrupa Birliği veya Avrupa Ekonomik Alanı üyesi ülkelerin vatandaşlarından veya Avrupa Birliği üyeliğine aday ülke vatandaşı olması gerekir. Akademik not ortalamasının en az 2,5/4 ya da 75/100 olması gerekmektedir.